Veïns de Nagol i Certers es preparen per combatre un heliport a la zona

Comentaris

Veïns de Nagol i Certers es preparen per combatre un heliport a la zona
Veïns de Nagol i Certers es preparen per combatre un heliport a la zona

Els veïns de Nagol i Certers es comencen a mobilitzar per combatre la possible ubicació a la zona d’un heliport. Aquest dilluns una vintena de residents als quarts lauredians han mantingut un primer intercanvi d’impressions que ha conclòs amb l’acord de sol·licitar una entrevista amb el cònsol, Josep Miquel Vila, per tal que els informi oficialment de les novetats que té el comú en relació a l’equipament aeronàutic que es podria promoure a Llumeneres. 

Oficialment i públicament, tant la corporació com el Govern mantenen un destacat silenci. I si escau, asseguren no saber res. Oficiosament, el comú admet ser coneixedor d’uns contactes d’un propietari de Llumeneres. I l’executiu també reconeix estar al corrent de l’interès d’uns inversors per promoure un heliport que s’hauria d’adequar al reglament que regula aquestes infraestructures.

La possibilitat que s’impulsi l’heliport ha revolucionat els veïns de Sant Julià. I especialment els de Certers i Nagol. De fet, a la carretera que va del centre de la parròquia cap als quarts ja s’hi han pogut veure unes primeres pintades en contra de l’hipotètic equipament. El mateix propietari del terreny on s’hauria de construir la infraestructura, i que fa uns dies reconeixia obertament que tenia un acord tancat per tal que fos en una finca de titularitat seva que es fes l’heliport, avui mateix estaria assegurant que farà marxa enrere perquè no es vol posar els veïns en contra.

Aquest posicionament també s’ha ressaltat durant la trobada mantinguda aquest dilluns pels veïns, en un establiment públic de la parròquia. La mateixa versió ha donat a persones que inicialment pensaven acudir a la reunió i finalment ho han descartat. Però els promotors del moviment veïnal volen un posicionament clar i rotund tant del comú com del Govern. Ells ja el tenen: s’oposen sense embuts tant a un heliport públic com un de privat.

Diverses fonts han assegurat que l’espai havia estat revisat recentment per tècnics tant de l’aviació civil espanyola com del departament de Transports del Govern d’Andorra. Els uns i els altres havien considerat apte el terreny de Llumeneres proposat. Els inversors són estrangers encara que compten amb el suport, com a mínim, d’un andorrà. Els uns i l’altre tindrien coneixement d’equipaments o aparells heliportuaris i no seria el primer cop que s’interessen pel Principat per desenvolupar un projecte d’aquestes característiques.

Segons altres fonts, el Govern era el primer que veia bé aquesta possibilitat. Desenvolupar en una primera fase una infraestructura privada que fos la que fes front a les eventuals queixes ciutadanes i, amb posterioritat, i amb una política de fets consumats, fer els passos oportuns i necessaris per convertir aquella instal·lació en nacional o, com a mínim, per a us públic. De fet, fonts coneixedores del projecte han assegurat que aquest ja estava molt ben dimensionat i era totalment compatible amb una instal·lació d’àmbit nacional.

Comentaris

Trending