Veïns de Fiter i Rossell denuncien l'abandonament de què són víctimes i reclamen un semàfor per frenar els excessos de velocitat

Comentaris

Veïns de Fiter i Rossell denuncien l\'abandonament de què són víctimes i reclamen un semàfor per frenar els excessos de velocitat
Veïns de Fiter i Rossell denuncien l\'abandonament de què són víctimes i reclamen un semàfor per frenar els excessos de velocitat

Veïns de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes, a la zona alta de la parròquia per tant, lamenten la deixadesa i abandonament que troben al barri i reclamen mesures -com ara la instal·lació d’un semàfor de control de velocitat- per evitar ensurts producte de les corredisses amb què circulen alguns conductors en un indret on la carretera general és d’allò més urbana. La situació que es viu en aquell racó cèntric del país és compartit, en certa manera, pels veïns de la seva avinguda germana, la de Mitjavila, ja en terme parroquial d’Andorra la Vella i que pateix una situació de descuit molt similar.

A través de les xarxes socials, veïns d’una zona i l’altra, però especialment de l’avinguda Fiter i Rossell escaldenca, han alertat de l’elevada velocitat amb què circulen els cotxes en aquella zona, a l’altura del número 80, per exemple, on hi ha un pas de vianants molt poc respectat pels conductors motoritzats. Malgrat que es tracta d’una zona urbana on la velocitat no hauria de superar en cap cas els 50 quilòmetres per hora, els veïns denuncien que la velocitat és gairebé sempre molt superior, posant en risc en moltes ocasions els vianants. 

Per això reclamen que es plantegin mesures, per exemple, com la implantada a la Massana (avinguda Sant Antoni) després de diversos ensurts i algun que altre malaurat atropellament. Es tracta de senyalitzacions semafòriques de control que aconsegueixen l’efecte de fer reduir de forma important la velocitat als conductors que passen per la zona.

I no només és el trànsit ràpid de vehicles d’allò que es queixen els veïns de Fiter i Rossell. També lamenten que, en general, el comú té oblidada la zona, on s’acumula la brutícia i on, també per la manca de respecte i educació dels propietaris d’animals, les restes de defecacions i pixarades de gossos són molt habituals. Fins al punt que hi ha trams de l’avinguda que semblen veritables exposicions d’ampolles o garrafes d’aigua als portals dels immobles. Aquesta és una mesura dissuadeix els animals de fer les seves necessitats a les façanes. 

De fet, a la zona hi ha un ‘pipi can’ que està permanentment brut, segons que denuncien els veïns a través de les xarxes socials, on també lamenten que els agents del servei de circulació només es recordin de l’indret quan es tracta d’anar a posar multes. De fet, i en general, els veïns de la part alta d’Escaldes, recorden al comú que “no tot és Vivand”. I que a la parròquia hi ha vida, o n’hi hauria d’haver, més enllà del tram més central de l’avinguda Carlemany.

Comentaris

Trending