UPA demana que la llei òmnibus inclogui la rebaixa al salari mínim dels sous dels càrrecs polítics i de confiança

Creuen que s'han d'aturat tots els embargaments dels Saigs i exonerar a totes les empreses del 100% de la cotització de la CASS

Comentaris

Raquel Fernández i Alfons Clavera d'Units pel Progrés d'Andorra (UPA).
Raquel Fernández i Alfons Clavera d'Units pel Progrés d'Andorra (UPA).
Units pel Progrés d'Andorra (UPA) demana que en la llei òmnibus s’estableixi la rebaixa dels salaris de tots els càrrecs polítics i càrrecs de relació especial i de confiança al salari mínim. La formació també considera que els propietaris dels locals destinats a negocis comercials i empreses no haurien de cobrar les rendes de lloguer mentret duri la situació d’emergència sanitària. La proposta de Govern de cobrar els lloguers d’un 20% a un 40% no es correcta. Creuen que  a 0  euros de facturació és evident que el més just seria 0 euros  preu del lloguer.

En un comunicat, Units pel Progrés afirma que els bancs també han de ser corresponsables davant aquesta situació excepcional, i per tant el Govern ha d’establir una moratòria en relació als préstecs i crèdits hipotecaris que han d’abonar les empreses i negocis comercials que consistiria en un ajornament temporal del pagament de les quotes dels préstecs i crèdits hipotecaris mentre hagin de romandre tancats els mateixos per la situació d’emergència sanitària.

Una altra proposta de la formació és que per tal de garantir el dret a l'habitatge de les persones amb dificultats el Govern ha d’establir una moratòria en el pagament de les quotes dels préstecs i crèdits hipotecaris pels deutors hipotecaris que es trobin en situació d’especial vulnerabilitat, que vegin reduïts els seus ingressos a causa de la situació d’emergència sanitària.

Finalment, demanen aturar tots els embargaments dels Saigs i exonerar a totes les empreses del 100% de la cotització de la CASS i que es doni cobertura sanitària als assalariats essent Govern qui assumeixi aquest cost mentre duri la situació d’emergència sanitària.

 

 

Comentaris (13)

Trending