UPA demana que la llei òmnibus inclogui la rebaixa al salari mínim dels sous dels càrrecs polítics i de confiança

Creuen que s'han d'aturat tots els embargaments dels Saigs i exonerar a totes les empreses del 100% de la cotització de la CASS

Raquel Fernández i Alfons Clavera d'Units pel Progrés d'Andorra (UPA).
Raquel Fernández i Alfons Clavera d'Units pel Progrés d'Andorra (UPA).
Units pel Progrés d'Andorra (UPA) demana que en la llei òmnibus s’estableixi la rebaixa dels salaris de tots els càrrecs polítics i càrrecs de relació especial i de confiança al salari mínim. La formació també considera que els propietaris dels locals destinats a negocis comercials i empreses no haurien de cobrar les rendes de lloguer mentret duri la situació d’emergència sanitària. La proposta de Govern de cobrar els lloguers d’un 20% a un 40% no es correcta. Creuen que  a 0  euros de facturació és evident que el més just seria 0 euros  preu del lloguer.

En un comunicat, Units pel Progrés afirma que els bancs també han de ser corresponsables davant aquesta situació excepcional, i per tant el Govern ha d’establir una moratòria en relació als préstecs i crèdits hipotecaris que han d’abonar les empreses i negocis comercials que consistiria en un ajornament temporal del pagament de les quotes dels préstecs i crèdits hipotecaris mentre hagin de romandre tancats els mateixos per la situació d’emergència sanitària.

Una altra proposta de la formació és que per tal de garantir el dret a l'habitatge de les persones amb dificultats el Govern ha d’establir una moratòria en el pagament de les quotes dels préstecs i crèdits hipotecaris pels deutors hipotecaris que es trobin en situació d’especial vulnerabilitat, que vegin reduïts els seus ingressos a causa de la situació d’emergència sanitària.

Finalment, demanen aturar tots els embargaments dels Saigs i exonerar a totes les empreses del 100% de la cotització de la CASS i que es doni cobertura sanitària als assalariats essent Govern qui assumeixi aquest cost mentre duri la situació d’emergència sanitària.

 

 

Comentaris (13)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.