Unió Laurediana lamenta que Gil i Torrentallé s'emboliquessin en l'ús indegut de la targeta i espera que un cas així no es repeteixi

Comentaris

Unió Laurediana (UL) “lamenta” que els dos excònsols de Sant Julià Montserrat Gil i Manel Torrentallé, “hagin estat relacionats” i condemnats per l’escàndol de les targetes de crèdit. Alhora espera que “fets similars no es tornin a reproduir”. Gil i Torrentallé van encapçalar el 2011 una candidatura conjunta formada per UL i DA que va estar avalada per Toni Martí, que va participar, per exemple, en la penjada de cartells.

Després d’un silenci gairebé sepulcral com també ha mantingut Liberals d’Andorra, UL ha emès un comunicat una mica més extens que el publicat per la formació germana de caràcter nacional. Totes dues formacions coincideixen a expressar el seu màxim respecte a la tasca judicial i a les decisions adoptades per aquest poder. Un respecte que Unió Laurediana remarca pel fet que, referint-se a les ordenances penals per les quals van ser condemnats Gil, Torrentallé i l’interventor comunal Josep Maria Altimir, “es tracta d’acords entre el poder judicial i els interessats”.

Fins ara, UL pràcticament sols s’havia pronunciat, mentre van durar les detencions, per destacar el respecte estricte a la presumpció d’innocència. Ara ressalten el respecte per les decisions judicials adoptades. Ressalta també el comunicat signat pel president de la formació parroquial laurediana, Carles Verdaguer, que “els excònsols en el seu dia van rebre la confiança del poble de Sant Julià de Lòria”. Va ser a les eleccions comunals del 2011 i sota les sigles d’UL.

Aquesta nit el comú de Sant Julià té previst celebrar una sessió de consell extraordinària i a porta tancada -una situació anòmala però prevista en les ordenances vigents, encara que recorre a aquesta fórmula denota, com a mínim, molt inseguretat si no altres coses- amb pràcticament una única qüestió sobre la taula. El futur de l’interventor comunal després d’haver estat condemnat per un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes a través d’una ordenança. La condemna és tan “lleu” i “molt molt suau” que no hi ha dubte que Altimir continuarà lligat a la corporació i quan finalitzi el termini de tres mesos d’inhabilitació tornarà, molt probablement, al càrrec que ha ocupat els darrers anys, des que Josep Pintat el va ‘pescar’ de la intervenció de govern perquè es fes càrrec de la fiscalització comptable del comú lauredià.

Josep Maria Altimir és una persona de l’extrema confiança de l’actual cònsol major, Josep Miquel Vila. I, de fet, si després del mandat Gil-Torrentallé Altimir no va deixar el comú de Sant Julià va ser per la confiança dipositada pel nou cònsol, que estaria altament indignat en com s’han succeït les coses els darrers dies. Almenys respecte l’interventor, de qui es considera que malgrat tot no hauria fet res més que una manca de diligència administrativa. És més que probable que Altimir mantingui la relació especial amb el comú lauredià fins i tot aquests tres mesos que no pot exercir d’interventor. La suspensió de feina i sou en què es transforma la inhabilitació només afecta, també, a aquella tasca concreta. Però Altimir pot fer tranquil·lament d’assessor o se li pot atribuir la responsabilitat que es cregui escaient. Això, probablement, és l’únic que s’ha d’acabar d’afinar aquesta nit.

SDP espera que la Justícia actuï en molts altres casos

La direcció de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), en la seva ja tradicional roda de premsa setmanal, ha afirmat aquest dimarts que espera que l'exemple de la condemna dels excònsols de Sant Julià serveixi per a d'altres casos que hi ha sobre la taula. El secretari d'organització de la formació, Joan-Marc Miralles, ha recordat que va ser un dels consellers de l'oposició laurediana militant a la formació i avui integrant de la majoria laurediana, Josep Roig, qui més intensament va denunciar l'afer de les targetes. Miralles ha explicat que espera que la Justícia actuï amb la mateixa contundència i la mateixa rapidesa "en altres casos que hi ha sobre la taula". En aquest sentit, el secretari d'organització d'SDP ha recordat les irregularitats al Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), que estan també essent analitzades per la fiscalia, i l'afer que afecta l'actual ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, del qual "esperem que no es tapi i en sapiguem tot el que hi va haver vinculat a una situació privada" de l'avui titular de Finances.

Comentaris

Trending