Una polsera per identificar els embriagats al Pas

L’administració amplia el nombre d’iniciatives per intentar millorar la convivència entre aquells que volen gaudir de l’oci nocturn hivernal i el veïns de la localitat encampadana

Reunió de la Taula Transversal per a la millora de l'oci nocturn, aquesta tarda al Pas.
Reunió de la Taula Transversal per a la millora de l'oci nocturn, aquesta tarda al Pas.
Els operadors turístics del Pas de la Casa repartiran aquesta temporada d’hivern una polsera que els turistes de la localitat encampadana es podran posar com a mesura per facilitar la seva identificació si, pel que sia, i sobretot, si l’alcohol els impedeix, no saben tornar al lloc on estan allotjats o perden el nord i alguna cosa més. Aquesta és una de les mesures de nova implantació per posar ordre als efectes nocius del turisme d’oci que envaeix els hiverns el Pas. 

La mesura ha estat exposada en el marc de la reunió de la Taula Transversal per a la millora de l’oci nocturn que s’ha celebrat aquest dimecres i en la qual han assistit empresaris d'oci, l'associació d'empresaris hotelers i d'allotjaments turístics, la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa i associacions de veïns. En aquesta reunió, el comú d'Encamp ha anunciat la posada en marxa d’una campanya de sensibilització i prevenció per acabar amb els comportaments incívics dels turistes i afavorir la convivència amb els veïns de la població. ‘Al Pas, com a casa’, és el lema de la iniciativa, que té el suport del ministeri d’Interior i del de Turisme.

Alguns dels missatges que es poden llegir en el manual de bones pràctiques publicat en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– i que l'administració repartirà pel Pas i que estaran disponibles en els hotels i allotjaments turístics són “utilitza les papereres”, “respecta el descans dels veïns”, “informa a Emergències de qualsevol desordre” o “respecta la capacitat màxima permesa”. El comú ha editat 5.000 publicacions i tenen prevista una nova remesa, a l'igual que transformar la guia en un format més senzill perquè els operadors turístics puguin repartir-la als clients. A banda, també s'han creat altres formats en línia, per difondre'ls a través de les xarxes socials i el web del comú, i en format físic, per traslladar el missatge a la via pública amb cartells publicitaris o imatges als rellotges i als contenidors.

La cinta que reparteixen els operadors turístics inclourà el nom de la persona que la llueixi, el telèfon del guia i el lloc on s’allotja

Una alta de les novetats per a la temporada, com s’ha dit i com recull l’agència ANA, és incloure en la polsera que reparteixen els operadors turístics, el nom de la persona, el telèfon del guia i el lloc on s'allotja amb l'objectiu que, si se la troben en estat d'embriaguesa, els agents de circulació i la policia puguin tenir un telèfon i un lloc de referència. A més, tots els operadors turístics que treballin a la localitat contractaran un equip de seguretat privada que, com ha avançat el cònsol d’Encamp, Jordi Torres, farà "rondes controlant les sortides d'oci nocturn" de manera que "si detecten alguna incidència, puguin ajudar a pal·liar aquests problemes". Les mesures es concretaran en la reunió que mantindrà el ministeri de Turisme amb els operadors turístics el pròxim mes de gener.

També es reforçarà, com s'ha fet en les temporades anteriors, la presència policial. "Hi haurà sempre una patrulla itinerant", ha explicat el ministre Espot, a més dels agents que estan fixes al Pas de la Casa. Els dies amb més afluència de visitants com per Carnaval, "hi haurà sempre dues patrulles itinerants" de suport per evitar que l'afluència d'operadors turístics puguin "generar certes complicacions". Una de les patrulles estarà formada per membres del grup especialitzat, amb una formació específica per fer front a situacions conflictives.

Comentaris (1)

Trending