El diluvi nega la Massana, emblanquina el Pas de la Casa i talla la carretera d’Ós

El desbordament de dos torrents obliguen els bombers a treballar de valent a l’avinguda del Través massanenca i als operaris del COEX a la CG-6 a Sant Julià

El cap del port talment com si hi hagués nevat.
El cap del port talment com si hi hagués nevat.
El diluvi que ha caigut i encara cau a tot el Principat des de poc després de les 6 de la tarda ha emblanquinat i de quina manera el port d’Envalira i el Pas de la Casa, ha provocat el desbordament d’un torrent i una esllavissada que ha obligat a tallar la carretera d’Ós de Civís, i està causant molts problemes i notables inundacions a l’avinguda del Través de la Massana, on també ha sortit de mare un altre torrent. Els bombers estan tenint molt feina producte de l’aiguat.

El primer efecte de les fortes pluges ha estat la calamarsada que s’ha viscut a la zona oriental del país i que ha estat més forta com a més altitud ha caigut. La pedregada ha estat especialment intensa al cap del port, on durant uns quants minuts semblava talment com si hi hagués nevat. També al Pas de la Casa la calamarsa ha fet un més que notable acte de de presència, agafant per sorpresa els conductors i causant problemes per circular a banda de generar danys en plantacions agrícoles.

L’aiguat ha estat intens a tot el país. I la segona incidència notable s’ha viscut a la carretera CG-6, a Sant Julià de Lòria, la que porta cap a Ós de Civís. La quantitat d’aigua que queia ha comportat un doble efecte: ha activat un torrent que habitualment està sec i, al seu torn, la torrentada ha fet baixar una esllavissada de terra i sobretot de pedres que ha envaït per complet la calçada i n’ha forçat el seu tancament. Els professionals del COEX hauran de treballar de valent per restablir la circulació en aquell punt, encara que de moment no hi ha previsió de quan s’obrirà.

Finalment, i com a tercer element destacat, diverses dotacions dels bombers estan treballant a la Massana, centrats essencialment en l’avinguda del Través, per mirar de minimitzar els efectes que està tenint una altra torrentada que ha provocat que diversos baixos s’hagin inundat. L’acumulació d’aigua en alguns immobles és més que notable. La força de l’aigua ha portat cap a la via terra i branques.

 

Comentaris

Trending