Una comissió interministerial analitza els pros i els contres del cultiu de cànnabis

Govern destaca el fet que la iniciativa ha sorgit del sector privat i admet la complexitat d’una activitat d’aquesta naturalesa

-
-
El Govern ha creat “un petit grup interministerial” per analitzar els pros i contres que tindria la regulació del cultiu de cànnabis al país. L’executiu ha de donar resposta a una proposta sorgida des del teixit empresarial del Principat i abans de qualsevol cosa, i admetent que es tracta d’una qüestió de certa complexitat, vol conèixer el parer de tots els departaments implicats.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha remarcat el fet que la proposta que té sobre la taula l’executiu prové de la iniciativa privada, mirant de treure així certa responsabilitat als actors polítics. No obstant això, i tot i que el projecte fa molts mesos que ja el coneix l’administració, ha de ser el poder polític qui acabi validant l’eventual producció de cànnabis amb finalitats medicinals atès que cal una regulació per poder desenvolupar un projecte d’aquestes característiques. Entre altres coses perquè actualment qualsevol manipulació i tractament d’aquesta planta no és que no estigui permès, és que està penat.

Va ser en el transcurs d’una entrevista a Andorra Televisió que la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va esmentar com aquell qui no vol la cosa la possibilitat de conrear cànnabis com a alternativa al tabac. Jover no s’ha esplaiat gaire més més enllà de reconèixer que la mini-comissió interministerial està avaluant amb tot els agents de l’administració afectats o sobre els quals pot tenir implicacions l’esmentat projecte quin impacte i quines repercussions podria arribar a tenir.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending