Una avaria informàtica malmet l’activitat al forn incinerador

Tots aquells processos que tenen un component administratiu o depenen d’algun tràmit ofimàtic s’haurien hagut d’aturar, afectant a diversos transportistes

-
-
Una avaria informàtica està dificultant moltíssim la feina almenys aquest dimecres al Centre de Tractament de Residus (Ctrasa). L’activitat a la planta incineradora està sota mínims, almenys en relació amb totes aquelles tasques que tenen un component ofimàtic. Tots aquells procediments de naturalesa administrativa i que necessàriament han de passar per un procés informàtic han quedat suspesos malgrat que s’han buscat i s’estan buscant alternatives. Diversos transportistes s’haurien vist afectats per l’anomalia. Govern ha tret ferro a la qüestió i ha assegurat que l'avaria s'hauria limitat al correu electrònic i que l'afectació no hauria passat de 20 minuts.

L’avaria, l’origen de la qual les fonts consultades no han pogut aclarir; tampoc no n’han pogut precisar l’abast, impossibilitaria tenir a dades de facturació o de comptabilitat, entre altres coses, i quan s’han d’expedir documents relatius a la importació i exportació de residus, la situació hauria estat materialment impossible. També afectaria a tràmits duaners que s’han de fer, com a mínim parcialment, a Ctrasa. 

Els inconvenients que hi està havent són força notables. De fet, segons algunes de les fonts, ja s’hauria detectat problemes fa pocs dies alhora de gestionar l’abonament de les nòmines. Tot es deuria només a qüestions d’ordre tècnic. Ara mateix, les fonts consultades no oficials asseguren que no és gens clar quan es podria resoldre la incidència i tornar a normalitzar els processos. 

Govern ha restat importància a l'avaria i ha assegurat que els processos no s'han retardat. En una vague resposta del ministre portaveu, Eric Jover ha assegurat que l'anomalia informàtica, que hauria estat generada per una actualització de llicències, sols hauria afectat el correu electrònic i que d'aquesta manera no s'hauria tingut accés a les guies d'exportació que ha d'emetre el ministeri de Medi Ambient. Jover ha reduït el temps d'espera dels transportistes a només 20 minuts i ha negat la pèrdua d'informació.

Etiquetes

Comentaris

Trending