Un total de 660 empreses ja s'han acollit als ERTOs

Les suspensions temporals de contractes de treball o reduccions de jornada laboral que afecten a 6.684 treballadors

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
El Govern ha rebut peticions de 660 empreses que sol·liciten suspensions temporals de contractes de treball o reduccions de jornada laboral que afecten a 6.684 treballadors. D'ells, 5.387 són suspensions temporals i 1.297 reduccions de jornada. De les 660 sol·licituds, la gran majoria afecten el 80% del personal que l'empresa té en plantilla, mentre que un altre 20% estaria plenament operativa.

El ministre portaveu, Eric Jover ha reiterat que des del Govern es té "el convenciment" que gràcies a aquest programa es podrà "estalviar molts acomiadaments" i s'evitarà, així, una crisi social major. L'objectiu, segons ha subratllat  és facilitar que les empreses puguin mantenir la plantilla en una situació complicada com l'actual en què moltes poden tenir problemes per satisfer aquests salaris, 

Durant la roda de premsa, Jover ha mostrat la seva satisfacció pel fet que França no aplicarà els catorze dies de quarantena als turistes que pertanyin a la zona Schengen o al Regne Unit, Com a ciutadans de l'espai Schengen també es consideraran els provinents d'Andorra, tal i com ha confirmat l'ambaixadora a França, Eva Descarrega, per mitjà de les xarxes socials. "És una molt bona notícia", ha dit Jover i ha afegit que "és una mesura que anirà bé a curt termini".

Jover ha explicat que es vol donar un impuls a la cultura. Per aquest motiu, el ministeri de Cultura i Esports prepara una exposició amb artistes i infants. Les persones que vulguin formar part d’aquesta exposició, pensada per mostrar el dia a dia de la ciutadania en una situació de confinament, podran fer arribar els seus projectes a l'adreça expo_andorraresilient@govern.ad. Així mateix, i a causa de la crisi sanitària, el ministeri de Cultura i Esports i la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, i en un exercici de flexibilització, han decidit impulsar la primera sessió de treball de les taules sectorials del Llibre Blanc de manera telemàtica.

 

Comentaris (2)

Trending