Un segon andorrà demana ajuda per poder tornar des del Senegal

L’Ibrahima Niang va arribar al país africà el 29 de febrer i tenia un vol per tornar aquesta setmana, però el tancament de l’espai aeri per part del govern de Dakar l’ha deixat atrapat allà

Ibrahima Niang està pendent de poder tornar a Andorra.
Ibrahima Niang està pendent de poder tornar a Andorra.

La crisi del coronavirus ha enganxat un bon grapat d’andorrans fora del país. Fos per vacances, estudis o treballs, s’han trobat que ara tenen complicat tornar. Un altre cas és el de l’Ibrahima Niang, que es troba a Dakar, la capital del Senegal. El govern del país africà ha tancat l’espai aeri i ara no sap ni com ni quan podrà viatjar cap al Principat.

L’Ibrahima va marxar d’Andorra el passat 29 de febrer. Anava al Senegal a visitar la seva família, que hi viu allà. El vol de tornada el tenia aquest dissabte perquè dilluns es reincorporava a la seva feina al departament de Tributs i Fronteres, però tots els plans han quedat esmicolats per culpa del coronavirus.

Quan va arribar a Dakar, del Covid-19 encara se’n parlava relativament poc. Encara no havia esclatat la crisi a Europa. “Tot es veia com un tema més de Xina”, indica l’Ibrahima. Tot i això, sí que és cert que a l’aeroport es va trobar que ja es controlava la temperatura de tots els viatgers que hi arribaven. Sobre aquest punt, posa en relleu que el Senegal “s’està avançant molt al que estan fent a Europa”.

I això, que pels habitants del país africà podria ser un gran avantatge de cara a afrontar l’epidèmia global del Covid-19, per a l’Ibrahima s’ha convertit en un problema. Perquè aquesta setmana, el govern senegalès -quan tot just allà hi ha una trentena de casos per 14 milions d’habitants- ha decidit tancar l’espai aeri: no podrà arribar ni sortir cap vol. De cop i volta, ell s’ha vist atrapat allà.

El Govern treballa per veure si ell i altres andorrans atrapats al país africà poden tornar amb uns vols que prepara Air France amb destí París

Des que s’ha conegut la decisió, Ibrahima ha buscat la forma de tornar però, per ara, sense sort. També s’ha posat en contacte amb el Govern per veure si des d’Andorra se li pot donar alguna solució. “Ja he parlat amb Exteriors. He trucat i em diuen que faci el que pugui per tornar pels meus propis mitjans, mentre ells gestionen amb Espanya o França incloure andorrans en els vols de repatriació”, ha apuntat. 

Justament aquest dijous a la tarda, ha rebut una trucada de resposta. "M'acaven de trucar de Govern, que estant  intentant coordinant amb França si podem entrar en alguns dels quatre vols d'Air France desti Paris que hi haurà a partir de demà. A veure si hi ha sort", ha explicat.

En el seu cas té certa fortuna, mentre espera. “Estic a casa de la meva mare i no haig de pagar hotels”, apunta. Tot i això, no amaga que té ganes de “tornar” perquè “vull fer la meva feina i ara això és impossible”.

De moment, sí que ha aconseguit posar-se en contacte amb la Mery Soriano, la infermera que es troba en una situació similar, també al Senegal. Poder donar-se suport entre ells i fer més força per insistir en la necessitat que s’ha de trobar una solució perquè puguin tornar com més aviat millor a Andorra. L’Ibrahima, de fet, apunta que també té constància d’una tercera persona del Principat que es troba al país africà, tot i que encara no ha pogut parlar amb ella.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending