Un Morabanc en quadre derrota un rival directe en la lluita per ser a la Copa

Ni les baixes ni el poc encert en els rebots impedeixen un triomf imolt mportant

-
-
El Morabanc s'ha sobreposat a les baixes de Diagne, Pérez i Sy per aconseguir una gran victòria (82-85) a la pista del Retabet Bilbao. Ha estat un triomf molt treballat tot i les mancances dels andorrans en els rebots, especialment en els defensius. L'equip s'acosta més a la pròxima edició de la Copa del Rei. És la setena victòria quan encara falten cinc jornades per acabar la primera victòria. Dimecres hi ha partit de l'Eurocup a Andorra.

Les baixes i la qualitat del rival feien preveure un partit complicat. En el primer quart, el Morabanc va anar a remolc per la poca eficàcia en els rebots ja que els locals n'han capturat 10 per 4 els homes d'Ibon Navarro. Això va fer que el primer quart acabés amb 26-23 i els punts molt repartits entre els andorrans amb Musli, Hannah i Todorovic, tots ells amb cinc

L'equilibri ha estat la constant en el segon quart i la regularitat del Morabanc s'oposava als triples locals i, especialment, de Kulboka. Aquesta igualtat es va trencar en el tercer quart i altre cop per la superioritat dels bascos en els rebots i les errades andorranes en els triples. La reacció no s'ha fet esperar i amb un partcial de 4-11 al darrer quart, el Morabanc s'ha posat per davant en el marcador (71-73) a falta de cinc minuts per al final.

Els nervis i les imprecisions han entrat en escena i el partit se n'anava cap a un final ajustat. Dues pèrdues de pilota del Retabet i un triple de Jelinek posaven el 77-83 falta d'1 minut i 10 segons. En una pista on ha perdut el Reial Madrid, el Kirolbet o el València, l'Andorra sortia com a vencedor.

RETABET BILBAO (82): Rousselle 6, Martínez 3, Balvin 8, Sulejmanovic 2, Bouteille 10, -cinc inicial-, Brown 17, Rodríguez 0, Schreiner 12, Lammers 6, i Kulboka 18.

MORABANC ANDORRA (87): Hannah 20, Llovet 2, Massenat 5, Todorovic 17, Musli 15,  –cinc inicial-,  Walker 5, Colom 0, Jelinek 18, i Clark 0.

Àrbitres:  Bertrán, García Ortíz i García González.

Parcials: 26-23 / 23-25 / 18-14/ 15-25  (82-87)