Un milió i mig d'euros surten de Vall Banc de mitjana diària

Comentaris

Vall Banc, de mitjana diària, presenta un saldo negatiu d’un milió i mig d’euros. Aquesta dada es va deixar caure, sense voler-ho o mig amagada, durant una trobada amb els treballadors que la direcció del banc va organitzar fa unes setmanes. És la diferència que hi ha entre els ingressos i les retirades, que són molt més quantioses.

Les sortides continuen són molt voluminoses, i creixeran i de quina manera els propers dies. Aquesta setmana s’arriba al darrer venciment dels dipòsits ‘programats’ el maig, quan es va posar en marxa sobre el paper Vall Banc. Aquest octubre, els dipositants del banc procedents de BPA tenen ja la possibilitat de retirar tots els diners que els quedin al compte. I es preveu que el volum de sortides sigui molt elevat. O almenys, les peticions.

Cal recordar que la direcció general del banc pont ara dirigit per JC Flowers ha imposat unes limitacions que van més enllà del que la normativa i les comunicacions de la UIFAND contemplen. De fet, el propi banc preveu que hi hagi situacions de possible tensió i hauria sol·licitat un reforç de la vigilància privada per als propers dies. La crispació amb els clients tampoc no ajuda el clima laboral a Vall Banc.

Hi ha una part important de treballadors del banc pont que viu en una situació de desànim laboral permanent. Però els empleats, segons denuncien alguns d’ells, es troben en una situació molt complexa. Segons aquestes fonts, hi ha un pacte no escrit entre la resta d’entitats bancàries de la plaça per tal de no fer ofertes professionals a personal de Vall Banc que acabi debilitant algunes àrees que poden ser clau per al funcionament de l’entitat. 

Prohibició d’informar

Abans que el banc pont es posés en marxa BPA ja es va trobar en una situació similar. I en l’actualitat, si la situació dels treballadors de Vall Banc és complicada la de molts dels pocs gestors que encara resten a BPA és insostenible. La majoria busca sortides professionals per deixar l’entitat. I més després de les darreres esbroncades proferides per responsables de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB).

Aquest dilluns, els treballadors de BPA van ser requerits un a un per mirar d’aclarir qui podia ser el presumpte responsable de filtracions d’informació. L’Altaveu va publicar diumenge que hi havia hagut errades en el procés de comunicació de la migració que s’està acabant de dur a terme i que algunes de les dades que s’havien donat la setmana passada potser no serien correctes.

De fet, alguns dels clients de BPA als quals a final de la setmana passada se’ls havia comunicat que els seus dipòsits serien traspassats a Vall Banc i, per tant, estarien disponibles, aquest dilluns se’ls va asseverar el contrari. Vistes les queixes que això va generar, el personal de BPA ha estat convidat ‘per la força’ a no donar cap dada més als clients. Només l’AREB, en tan què administradors de BPA estaran autoritzats a comunicar la situació en què es troben els clients. I en explicar-los els motius pels quals han estat transferits a Vall Banc o no ho han estat.

 

Comentaris

Trending