Un incendi crema l’antic Hotel du Col, a Puymorens

Els bombers intenten extingir les flames, que s’han declarat a darrera hora de la tarda i que amenacen de destruir l’edifici situat a 1.920 metres d’altura

L'hotel du Col en flames.
L'hotel du Col en flames.

Un aparatós incendi ha cremat completament l’antic Hotel du Col, al port de Puymorens. L’edifici, que es trobava abandonat des de fa anys, ha estat víctima de la virulència de les flames. Res han pogut fer la cinquantena de bombers que s'han desplaçat a la zona per evitar que l'immoble hagi quedat totalment destrosat. Per ara, només s'han de lamentar els importants danys materials però cap víctima personal.

El foc s’ha declarat passats dos quarts de cinc de la tarda a l’antic establiment hoteler, que es troba a 1.920 metres d'altura al costat de la carretera RN-320. Cal tenir present que fa anys que l’edifici es trobava abandonat, ja que havia tancat el 2003. Ràpidament s'han desplaçat cap a la zona efectius de bombers de les diferents casernes de la Cerdanya francesa (la Guingueta d'Ix Sallagosa, La Tor de Carol, Font Romeu) i sis de l'Arieja.

El fet que l'edifici estigués en desús des de fa anys combinat amb les mateixes flames han generat un elevat risc d'esfondrament. Per això, els bombers no han entrat a l'interior sinó que han centrat esforços a llençar aigua amb les mànegues des de l'exterior, especialment des d'un camió escala. L'operatiu s'ha pogut reforçar amb un grup electrogen per iluminar la zona així com tendes de campanya per als socorristes.

L'incendi s'ha estès a tots els nivells de l'immoble, que tenia uns 1.200 metres quadrats repartits entre tres plantes i un àtic i 25 habitacions. Pel que fa a les causes del foc, les primeres investigacions indiquen que podria ser humà. I és que l'edifici portava temps sense electricitat però hi havia un grup de persones que l'utilitzaven per viure i que podrien haver intentat encendre una foguera per protegir-se de les baixes temperatures d'aquest dissabte.

L'hotel du Col es va inaugurar l'any 1937, just un any després de la posada en marxa de l'estació d'esquí de Porta, sobre la qual tenia una vista privilegiada. Va funcionar durant dècades, molt vinculat a les instal·lacions d'esquí. Els problemes del domini, amb el tancament de pistes i remuntadors, van afectar-lo fins que finalment va haver de tancar. 

 

-seguirà ampliació-

Comentaris (1)

Trending