Un foc en un pis d’Escaldes obliga a desallotjar tot l’immoble i provoca un fort ensurt

Les flames s’han iniciat en un habitatge de la primera planta del número 2 del carrer Hortalets de Guem, a tocar el cementiri, i en una zona amb diversos tallers i locals amb productes inflamables

-
-
Durant la jornada diürna d’aquest dijous als experts els tocarà quantificar els danys materials i esbrinar les causes de l’incendi que poc després d’1/4 d’1 d’aquesta matinada s’ha iniciat en un pis del carrer Hortalets de Guem, a tocar del cementiri d’Escaldes. Malgrat que inicialment es temia per afectacions greus sobre les persones, finalment, quant a danys personals, tot haurà quedat en un ensurt més enllà d’algunes lleus inhalacions de fum.

Segons testimonis del succés, el foc molt probablement s’hauria originat per alguna imprudència -que la investigació haurà de determinar- en un habitatge de la primera planta del número 2 de l’esmentat carrer escaldenc ocupat en el moment del fet per dues noies joves que només veure que les flames prenien han sortit foragitades de l’immoble. Mentre altres veïns alertaven els bombers, sempre segons aquests testimonis, el treballador d’un dels tallers que hi ha a la zona equipat amb un extintor hauria intentat accedir al pis amb la intenció de sufocar el foc. Però ja ha estat impossible.

El dispositiu d’intervenció inicial que estableix el protocol de bombers -format per quatre vehicles de diversa naturalesa, des del camió escala al vehicle de comandament- s’ha desplaçat d’immediat fins a l’indret. L’avís rebut parlava d’un succés greu, amb possibles afectacions personals. De fet, la policia, que també s’ha traslladat fins al carrer dels Hortalets de Guem ben aviat ha començat a sol·licitar la presència del SUM per atendre possibles víctimes amb afectacions respiratòries, obtenint una resposta dispar per part dels equips sanitaris. 


Agents intervinents en el dispositiu més veïns afectats esperant si podien tornar a casa. | ALTAVEU

El que és clar és que, sortosament, els danys personals han estat molt inferiors al que inicialment es temia. Algunes inhalacions lleus de fum, sense pràcticament conseqüències tot i que sanitaris estaven revisant els veïns més alterats. Agents del cos d’ordre s’han encarregat de fer el recompte per assegurar-se que estaven controlats tots els veïns. Alguns se’ls ha desallotjat d’immediat o ja havien sortit dels seus domicilis quan han arribat els cossos de seguretat i salvament, a d’altres, fins i tot d’edificis adjacents, se’ls ha recomanat confinar-se a l’interior dels seus immobles fins a nova ordre.

Extingides les flames amb relativa celeritat -en el pis on s’ha originat el foc, com a mínim, les vidrieres de les finestres han explosionat-, els bombers han anat acompanyant fora dels habitatges aquelles persones que hi havien confinades a l’interior i s’ha procedit a començar a analitzar l’estat de l’immoble. Malgrat que en alguns casos la nit es preveu llarga, més enllà de l’ensurt i els danys materials no caldrà lamentar grans afectacions més. I és que també hi havia el temor que davant una propagació de les flames o un escalfament sobtat de l’indret pogués haver-hi un impacte major donat que tallers i locals de la zona tenien en el seu interior productes inflamables.

Passada la 1 de la matinada ha fet acte de presència a l’indret el director dels bombers, Joan Carles Recasens, que ha estat informat pel cap de guàrdia del cos, sobre el terreny, de la intervenció realitzada i de l’actuació que encara s’estava fent. En les tasques hi participaven nombrosos agents tant dels bombers com de la policia i membres del servei de circulació del comú d’Escaldes que han tallat el carrer on hi ha hagut l’incident. També sanitaris que han prestat atenció als veïns més afectats o alterats.

 

-seguirà informació durant la jornada de dijous-

Comentaris

Trending