Un dels líders més violents dels 'Boixos Nois' amagava diners 'delictius' a Andorra

Comentaris

Un dels líders més violents dels \'Boixos Nois\' amagava diners \'delictius\' a Andorra
Un dels líders més violents dels \'Boixos Nois\' amagava diners \'delictius\' a Andorra

Una comissió rogatòria enviada a Andorra fa poc més de dos anys ha permès, en gran mesura, treure l’entrellat d’una part dels ‘negocis’ d’un dels líders més violents i radicals dels Boixos Nois, els seguidors ‘ultra’ del Barça. La fiscalia demana cinc anys de presó per blanqueig per a Ricardo Mateo, conegut com a ‘Lucho’ i màxim responsable dels ‘Casuals’, la facció més violenta dels aficionats radicals blaugrana. Mateo va ‘ocultar’ part dels diners obtinguts a partir de les seves activitats delictives a Andbank.

De les dades obtingudes per la justícia espanyola, es desprèn que el líder dels ‘Casuals’, que ja ha estat condemnat anteriorment per extorsió, per traficar amb drogues, per robar a narcotraficants i per cobrar per apallissar gent per encàrrec, hauria començat a traslladar el 1998 cap al Principat diners que obtenia de totes aquestes activitats per les quals ha estat sentenciat. Primer va obrir un compte de gestió de fons d’inversió. I quatre anys més després Andbank li va obrir un altre compte sense que l’entitat en cap moment advertís de l’origen presumptament il·lícit dels diners, així ho publica aquest dijous el diari El País.

El setembre del 2014, una jutgessa de Barcelona que investigava Mateo va enviar una comissió rogatòria cap a Andorra que ha permès aclarir una mica més les circumstàncies en què es movia Ricardo Mateo i com blanquejava els diners. No només enviava diners a Andorra. També venia samarretes d’estètica com a mínim conflictiva -i prohibida en països com ara Alemanya, perquè es considera que la roba en qüestió incorpora missatges subliminals que suposen l’apologia del feixisme, del nazisme- i intentava fer creure a algunes entitats bancàries, en aquest cas catalanes, que els diners que ingressava procedien d’un dècims de loteria premiats.

En el marc de la comissió rogatòria, Andbank va informar que Mateo, per aquelles dates, o sia, el 2014, ja havia cancel·lat els comptes i que els saldos (el banc compta que es van acumular a Andorra fins a un màxim dels 256.950 euros dels prop de 800.000 en què es calcula la fortuna de ‘Lucho’) s’haurien esfumat per art de màgia. Ni se’n sabria el parador ni com van desaparèixer, segons aquesta informació. En tot cas, les dades aportades des del Principat haurien estat molt transcendentals per donar llum a la investigació patrimonial sobre Ricardo Mateo que s’hauria iniciat el 2009.

Per a més informació cliqueu AQUÍ.

Comentaris

Trending