Un catedràtic qualifica de garantista la llei de reproducció assistida

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) organitza una conferència per difondre el text legislatiu

El catedràtic Josep Argemí durant la conferència.
El catedràtic Josep Argemí durant la conferència.
El catedràtic de pediatria, Josep Argemí ha dit aquest dijous que la llei del febrer del 2019 sobre tècniques de reproducció assistida és mes garantista que en altres països "perquè fa molta incidència en la dignitat humana" a banda de fer una defensa del consentiment informat i de donar garanties a l'embrió. Argemí ha participat en un col·loqui esmorzar organitzat per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) a Andorra la Vella.

Josep Argemí, exrector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) també ha opinat que la legislació andorrana evita la burocràcia amb la qual cosa els terminis són més curts. Això fa que l'efectivitat de les tècniques de reproducció siguin més efectives ja que normalment estan al voltant del 30%. Argemí, però, s'ha mostrat més partidari de les tècniques naturals que poden tenir un 95% d'èxit i ha criticat el fet que alguns ginecòlegs facin publicitat dels centres de reproducció assistida.

El ponent ha fet esment als debats que solen acompanyar la reproducció assistida. "Davant l’evidència científica que descriu minuciosament en què consisteix cadascuna d’aquestes tècniques, les interpretacions d’uns mateixos fets siguin tan diferents segons els apriorismes ètics i filosòfics de cadascuna de les tendències".

El president de l'EFA, Francesc Mora ha fet la presentació de l'acte i s'ha referit a la instal·lació a Andorra de centres que es dediquin a les tècniques de reproducció assistida però ha deixar clar que l'unic objectiu de l'entitat és transmetre informació als s eus associats i que no té constància de la instal·lació d'un centre d'aquest tipus al país. Entre els assistents a l'acte hi havia l'exministre de Sanitat, Carles Àlvarez Marfany.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending