Lladres de tabac en una botiga de la Massana s'accidenten quan pretenien evitar la policia

Els agents detenen el conductor del vehicle pel positiu d'alcoholèmia i que han controlat juntament amb l'altre ocupant, que serà expulsat, quan pretenien fugir a peu

-
-
Acabaven de robar en un establiment de la Massana. Uns quants cartrons de tabac. Res de suficient valor per ser considerat un delicte. Res que els valgués una detenció ni en el cas que fossin enxampats. Però sí l'expulsió del país en no ser residents. Estaven tant exaltats -l'alcohol també hi ha fet- i tan temerosos de ser enxampats per la policia que han agafat carretera i manta a tot drap. Fins que a l'avinguda Sant Antoni mateix, a la sortida sud de la parròquia, han perdut el control del cotxe i s'han estavellat contra la barana que delimita el vial. Encara rai que no han caigut al buit.

Just després que la policia hagués rebut l'alerta dels responsables de l'establiment sobre el furt que havien sofert, han estat informats de l'accident a tocar de l'edifici Cabanota. Pocs minuts han separat un avís de l'altre. Quan han arribat on hi havia hagut el xoc -protagonitzat per un Citroen ZX matriculat a França-, els agents s'han trobat que veïns mateix de la zona havien aturat els dos ocupants de l'automòbil. Pretenien marxar cames ajudeu-me. Quelcom d'estrany hi havia. I els policies aviat han lligat caps.

L'accident, molt aparatós, ha passat poc abans de dos quarts de cinc de la tarda a l'altura d'un dels punts rodons que hi ha l'entrada sud de la parròquia massanenca. (Avinguda Sant Antoni 76 per ser exactes). El vehicle, matriculat a França, ha quedat inicialment penjant damunt la vorera. Els treballs de cossos de salvament per estabilitzar l'automòbil i evitar que caigués han comportat que hi ha hagués retenció en la circulació durant una estona. Finalment el cotxe s'ha retornat a la via i s'ha deixat estacionat al mateix indret, de forma correcta, i amb un parany col·locat.

Després que els veïns haguessin aturat els dos ocupants del cotxe quan intentaven escapolir-se, la policia se n'ha fet càrrec. Inicialment, cap dels dos no revestia cap ferida ni lesió que requerís assistència mèdica malgrat que fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat ambulàncies. Al conductor se li ha fet el preceptiu control d'alcoholèmia, que ha donat positiu (un índex de 2,14 grams d'alcohol per litre de sang, un positiu considerable). Ja formalment detingut per conduir begut, l'home, un francès no resident de 37 anys, ha al·legat trobar-se malament i, en conseqüència, se l'ha traslladat al centre hospitalari.

Una vegada fetes les preceptives revisions mèdiques, i ja custodiat per la policia, aquest home quedarà arrestat al despatx central fins que, de ben segur demà al matí, passi a disposició judicial. El seu acompanyant hauria de ser expulsat per ordre governativa aquest mateix dijous després de constatar la contravenció penal de furt de mercaderia. Efectivament, al portaequipatge del vehicle accidentat s'han localitzat els cartrons de tabac que just abans d'estavellar-se contra la tanca de delimitació de la via havien robat.

 

Comentaris

Trending