Tour Auto amb aforament complet al carrer i a hotels

L’arribada del ral·li històric per primera vegada al Principat ha atret força turistes d’alt poder adquisitiu en temporada baixa i que s’espera que tinguin un alt retorn econòmic

Vehicles a l'aparcament del Parc Central, a Andorra la Vella, pel Tour Auto.
Vehicles a l'aparcament del Parc Central, a Andorra la Vella, pel Tour Auto.

L’arribada del Tour Auto a Andorra es pot qualificar, segons han assegurat els diversos actors implicats, com un èxit absolut. L’ambient que s’ha pogut observar als carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i el que s’ha concentrat a Ordino aquest matí ha vingut acompanyat d’una gran afluència de turistes. I, gran part d’ells, d’un poder adquisitiu elevat. D’aquell que interessa al Govern i als comuns. A més, els hotels de les parròquies centrals estan amb la bandera de complets penjada. Per tant, es pot parlar d’un retorn econòmic positiu, sobretot, tenint en compte que es tracta d’un cap de setmana de temporada baixa.

“Estem tots molt satisfets, es pot veure clarament la qualitat dels vehicles i dels participants”, ha indicat el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. Principalment, ha explicat que el Tour Auto, tractant-se d’un esdeveniment d’alta categoria i la més antiga de la història de França, “reuneix cotxes valorats en milers i milers d’euros”. De fet, les inscripcions són de 12.000 euros per cada equip que hi participa, i han estat 240 els que ho han fet. Per tant, gran part de les persones que segueixen aquesta cursa pel seu recorregut són, també, d’alt poder adquisitiu, “sempre busquem, si és possible, incrementar la despesa mitjana, i el públic objectiu d’aquesta prova, així com els organitzadors, compleix aquests requisits”.

Així ho ha confirmat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha indicat que hi ha mil llits a la capital i que gairebé tots, si no la totalitat, estan ocupats. “Molts dels turistes visitaran al país per primera vegada i creiem que és una gran ocasió, i tots els esforços són necessaris perquè aquestes persones s’emportin una molt bona impressió”, ha explicat Marsol. Així mateix, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha remarcat que també consta que hi ha força moviment a la parròquia. “Tenim un país molt maco, i estic segura que han gaudit molt de les nostres carreteres i paisatges i esperem que vulguin tornar”, ha remarcat.

Però, tot i que l’arribada i el sopar de gala es fa a les parròquies centrals, aquest matí l’etapa s’ha celebrat al Coll d’Ordino. El seu cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha assenyalat que “el fet que hagi passat tota aquesta quantitat de vehicles amb el que representa aquest esdeveniment internacional per a nosaltres és importantíssim”. Així mateix, pel que fa a l’afluència, Mortés ha remarcat que “hi havia moltíssima gent, molts que han pujat per veure el pas”.

En definitiva, el president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), entitat organitzadora, ha assenyalat que l’esdeveniment ha acomplert amb les expectatives que es tenien marcades. “Jo m’he quedat sorprès, no esperava quan he arribat aquí veure tota aquesta expectació”, ha assenyalat, “és una satisfacció enorme”. La nova junta va emprendre l’objectiu de poder promocionar el país des del punt de vista del motor, “i crec que avui hem fet el primer pas per demostrar-ho, però continuarem treballant en aquest sentit des del club”.

Comentaris (18)

Trending