Torres assisteix a una cimera mundial que ha d’impulsar el turisme després de la pandèmia

És l'esdeveniment més influent i rellevant del sector turístic, i enguany se celebra sota el lema ‘viatjar per un futur millor’

Els ministres presents a la reunió.
Els ministres presents a la reunió. SFGA

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, assisteix aquesta setmana a la 22a edició de la Cimera del Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC), que té lloc a Riad, a l’Aràbia Saudita. Torres ha viatjat amb el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, per prendre part d’aquest esdeveniment que aplega més de 2.800 persones de la indústria turística, amb 52 ministres de turisme presents i prop de 250 directors generals de les empreses de viatges i turisme més importants del món.

La Cimera Mundial és l'esdeveniment més influent i rellevant del sector turístic, i enguany se celebra sota el lema ‘viatjar per un futur millor’. Així, els actes se centraran a posar en relleu el valor del sector, no només per a l'economia global, sinó també per al planeta i les comunitats de tot el món.

Durant la Cimera, líders de la indústria i alts funcionaris governamentals es reuneixen per alinear esforços que impulsin la recuperació turística, així com per abordar els desafiaments que planteja el futur a curt i llarg termini per garantir un sector més segur, resilient, inclusiu i sostenible. En el mateix sentit, el debat també se centrarà en la recuperació postpandèmica i l’estalvi energètic, en un context marcat pels desafiaments geopolítics.

La primera jornada està centrada en un debat on convergeixen la participació pública i privada al més alt nivell. A partir de la segona jornada, la Cimera aborda diferents taules rodones on participen líders empresarials i experts de referència. La presidenta i directora general del WTTC, Julia Simpson, ha assegurat durant la cerimònia inaugural que estan orgullosos de “poder organitzar aquesta Cimera, la primera en format presencial després de la pandèmia, i comptar amb oradors tan influents d’arreu del món”. I és que el seu país, Aràbia Saudita, es preveu que superi les xifres turístiques prèvies a la pandèmia el proper any, amb el creixement més ràpid a tot l'Orient Mitjà durant la pròxima dècada.

Per la seva banda, el ministre de Turisme local, Ahmed Al-Khateeb, ha apuntat que “la WTTC arriba a Riad quan el turisme entra en una nova era de recuperació: en reunir líders mundials tant del sector públic com del privat, la Cimera serà fonamental per construir el futur millor i més brillant que mereix el sector”. Com a ponents destaca la presència de Ban Ki-Moon, exsecretari general de les Nacions Unides, com també la de Theresa May, exprimera ministra del Regne Unit.

Aprofitant la seva estada a Riad, orres, ha mantingut diverses reunions bilaterals. Així, s’ha trobat amb el seu homòleg d’Aràbia Saudita, Ahmed Al-Khateeb, i amb la viceministra, la princesa Haifa Al-Saud. Torres també s’ha vist amb el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto, la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques, la viceministra de Turisme d’Argentina, Yanina Martínez, i la directora general de l’Instituto Guatemalteco, Anayansy Rodríguez.

Comentaris (1)

Trending