La segona setmana de mes confirma l’excel·lent comportament turístic d’agost

Pràcticament nou de cada deu llits disponibles al Principat han estat ocupats de dilluns a diumenge amb turistes de proximitat i la Unió Hotelera espera que la situació encara s’allargui algunes setmanes més

L'avinguda Meritxell ben plena de gent.
L'avinguda Meritxell ben plena de gent. Toni Solanelles

Gairebé nu de cada deu llits hotelers disponibles durant la segona setmana d’agost al Principat han estat ocupats. La mitjana d’ocupació entre el 9 i el 15 d’agost ha estat del 88% de dilluns a divendres i de poc més del 92% el cap de setmana. “De moment, l’agost està funcionant de manera molt bona”, assegura la direcció de la Unió Hotelera (UHA), 56 afiliats dels quals tenen els establiments oberts.

L’ocupació, que ja havia estat bona la primera setmana, encara s’ha superat a la segona. Especialment, el comportament ha estat molt millor en els teòrics dies feiners. El turisme de proximitat, segons les dades de què disposa la patronal hotelera, està funcionant molt i molt bé i es preveu que la situació encara es pugui allargar algunes setmanes més. Almenys, durant tot el mes d’agost.

“Com prevèiem, (la segona setmana d’agost) ha estat la millor setmana des que estem oberts, amb un 88% entre setmana i un 92% el cap de setmana”, explica Jordi Pujol, director de l’UHA, que afegeix que “de moment l’agost està funcionant de manera molt bona”. Amb tot, “està clar que no serveix per cobrir el que hem perdut tots aquests mesos enrere, però són molt bones notícies la resposta dels turistes -pràcticament tots de proximitat- aquest agost”.

En relació amb les previsions per als propers dies, “aquesta setmana encara podem tenir ocupacions setmanals i de cap de setmana força bones”, manté un Pujol que hi afegeix que caldrà veure la setmana vinent quin ha estat el comportament final d’aquesta tercera setmana de mes, “però de moment, això, un agost molt bo”.

Etiquetes

Comentaris

Trending