El sector hoteler encara l’agost “amb confiança” després d’un juliol amb el 52% d’ocupació

Armin van Buuren, Tour i David Guetta han estat els plats forts per sostenir unes arribades de turistes que s’han quedat lleugerament per sota de les expectatives el darrer mes tancat

Cua a l'oficina nacional de turisme.
Cua a l'oficina nacional de turisme. Toni Solanelles

El sector hoteler encara “amb confiança” el mes d’agost després d’un juliol amb poc més d’un 52% d’ocupació en els establiments afiliats que han decidit obrir. Tot i que els resultats finalment obtinguts queden per sota de les expectatives i, sobretot, per darrere de les dades obtingudes en anys anteriors, el sector és conscient del moment pel qual passem i, amb tot, es mostra optimista especialment en relació amb aquest agost.

La darrera setmana de juliol les dades s’han situat per sobre del 60% els teòrics dies feiners i per sobre del 75% només el cap de setmana. Aquest cap de setmana hi ha hagut doncs dades similars a les del cap de setmana en què Armin van Buuren va actuar al ‘Mountain Music’ i al del cap de setmana del Tour. De fet, les previsions de la Unió Hotelera (UHA) ja comptaven amb tres moments forts: Van Buuren, Tour i David Guetta.

quadre

En el global del juliol 2021, la UHA remarca que “hem tingut una mitja mensual del 52,55% (dels hotels oberts durant aquest període)”. La valoració que fa el director de la patronal, Jordi Pujol, és que la dada “està clarament per sota de la mitjana del juliol dels darrers anys, són dades similars a les que teníem sobre el 2014 i 2015. Posteriorment juliol es sol situar al voltant del 60%”.

No obstant això, Pujol remarca que “és una mica difícil comparar amb èpoques passades, ja que influeixen també, el nombre d'establiments oberts, la situació de restriccions que existeixen actualment”. La incertesa acompanya també el mes d’agost, encara que la seva arrencada ha estat bona i es preveu que vagi encara a més.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending