Quatre-centes persones ja s'han inscrit per observar estels durant el Festival d'Astronomia

Hi haurà activitats durant tot el dissabte, però el plat fort arribarà amb l'apagada de llums al poble d'Arinsal a partir de les onze de la nit

La Massana ha rebut aquest any el segell de la Fundació Starlight
La Massana ha rebut aquest any el segell de la Fundació Starlight

Arinsal es convertirà aquest dissabte a la nit en un observatori d'estels en motiu del primer Festival d'Astronomia que s'organitza a la parròquia que ja compta amb 400 inscrits. De fet, l'observació d'estels amb telescopis amb la guia d'una astrofísica que farà una ruta per les constel·lacions i la seva mitologia és l'única activitat de pagament, un euro, i que necessita inscripció prèvia.

La capacitat màxima d'aquesta activitat són 600 persones que s'han de repartir en franges horàries; un quart de dotze, les dotze i un quart d'una de la matinada. A cada franja s'utilitzarà un idioma diferent i la primera, que es farà en castellà, ja està completa, però queden places per les altres dues que es faran en català i en francès. El conseller de cultura del comú de la Massana, Josep Maria Garrallà, ha valorat molt positivament l'acollida que ha tingut aquesta acció que s'organitza per primera vegada: "és una grata sorpresa i tot i que la major part dels inscrits són d'Andorra també n'hi ha molts que venen de zones de proximitat tant de França com de Catalunya".

Aquesta és l'activitat estrella del Festival que començarà amb l'apagada de llums del poble d'Arinsal a les onze de la nit, durant tot el dia, però, hi haurà altres activitats com tallers per a infants i un parell de conferències que parlaran de si és possible la vida en altres mons i la geopolítica de l'espai. Aquestes activitats tindran lloc a les Fontetes de la Massana.

A més, l'associació fotogràfica de les Valls del Nord s'ha sumat a la festa i ja divendres a la nit farà una sortida oberta al públic en general per ensenyar com fer fotografies nocturnes i a l'espai. Això sí, per participar-hi caldrà portar material propi.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending