El projecte Andorra Selected engega motors amb 17 establiments seleccionats

La voluntat és oferir un producte “prèmium” per atreure perfils de turistes diferent dels tradicionals i incrementar la despesa i l’estada mitjana al país

Torres i Budzaku han fet la presentació del projecte i dels establiments seleccionats.
Torres i Budzaku han fet la presentació del projecte i dels establiments seleccionats. G.P.

Un total de 17 establiments han estat seleccionats per formar part del tret de sortida de l’Andorra Selected, el projecte impulsat des d’Andorra Turisme per promoure turisme d’excel·lència. L’objectiu és buscar que en el futur l’estada i la despesa mitjana dels visitants s’incrementi així com buscar nous mercats. Els negocis han estat escollits per un jurat internacional i s’espera que, a finals d’any, es puguin elegir de nous i arribar a la trentena.

La fase inicial del projecte ha estat presentada aquest dimarts en un acte celebrat a Ràdio Andorra i davant els representants dels diferents sectors als quals es vol implicar en la iniciativa. Selected ha d’esdevenir un segell que identifiqui aquells establiments turístics -des de restaurants a hotels passant per comerços o aquells que ofereixen activitats a l’aire lliure- que poden oferir, en paraules del gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, “una categoria prèmium per competir amb altres destins”.

Des de la Confederació Empresarial es demana agilitat per garantir que, abans de l’estiu, totes les empreses interessades a formar part del programa hagin pogut estar avaluades pel jurat internacional

Les accions de promoció es començaran a impulsar a partir del 15 d’abril. En aquesta primera fase, el jurat d’experts internacionals ha seleccionat 17 establiments. Entre ells, cinc hotels com ara el Grand Plaza Hotel & Wellness, tres botigues, com ara The Embassy o 6 restaurants, com ara l’Ibaya o Cal Manel. La voluntat, però, és que això sigui només un punt de partida, ja que s’han de continuar avaluant propostes. Segons ha explicat el ministre de Turisme i Telecomunicacions en funcions, Jordi Torres, s’espera que, a finals d’any, es pugui arribar a una trentena de negocis inclosos en aquest segell.

“És només un punt de partida”, ha comentat Budzaku, que ha deixat clar que es tracta d’un projecte pensat a molt llarg termini. “Ho fem perquè tingui una vida de 20 o 25 anys”, ha indicat. Entre els objectius hi ha apostat per un turisme de qualitat i, especialment, per buscar nous perfils de visitants, diferents dels tradicionals, així com incrementar la seva despesa al Principat.

A partir d’ara, comença la fase de promoció del projecte. Es farà especialment a fires internacionals especialitzades en aquest àmbit turístic. Serà el cas de la Connections Luxury de Barcelona, a l’estiu, però també d’accions a esdeveniments a Cannes, Grècia o Marràqueix. El ministre s’ha mostrat convençut que el fet de tirar endavant ara la iniciativa animarà més empreses a voler-se afegir. “Tot això serà un revulsiu. Pensem que hi haurà negocis que voldran treballar per crear aquest producte de qualitat”, ha comentat.

De fet, com ha alertat la Confederació Empresarial, hi ha constància que hi ha establiments que, efectivament, volen formar part del projecte. El problema és que encara no han estat avaluats pel jurat. Així ho ha indicat el gerent de l’entitat, Iago Andreu. “D’aquí a l’estiu, és important que hi hagi una nova ronda i que ningú que hi vulgui formar part no hagi pogut passar aquest procés”, ha comentat, tot posant en relleu que Selected és un projecte interessant: “És una iniciativa necessària per incidir en la qualitat i en els serveis més prèmium”.

Sobre aquest punt, Torres ha assegurat que aquesta és la voluntat, tot advertint, però, que cal quadra les agendes del jurat internacional, que fan servir la tàctica del ‘mistery guest’ -és a dir, presentar-se als llocs com un client més-. També ha avisat que el llistat és “dinàmic” i, per tant, tant es poden incorporar nous establiments com sortir-ne algun si deixa de complir els estàndards marcats. En total, es preveu que la inversió per tirar endavant Andorra Selected, comptant la promoció a les diferents fires, sigui enguany d’uns 200.000 euros.

Comentaris (8)

Trending