L’ocupació hotelera del mes de desembre supera el 60%

Pel que fa a la setmana prèvia a Cap d’Any, entre el 27 i l’1 de gener, les xifres s’han mantingut molt similars a les del 2021, amb un 89,45%

Comentaris

Un hotel del Principat.
Un hotel del Principat.

La Unió Hotelera (UHA) ha fet recapitulació de les dades d’ocupació hotelera del darrer mes de desembre, amb especial èmfasi amb les enregistrades l’última setmana, del 27 a l’1 de gener. D’una banda, el global ha estat del 63,35%, superior al 2021, tenint en compte la manca de restriccions de mobilitat d’aquest any. De l’altra, pel que fa a Cap d’Any, s’han mantingut força estables, amb un 89,45%.

Segons indica el director de l’UHA, Jordi Pujol, la mitjana d’ocupació del mes de desembre de 2022 ha estat del 63,35%. L’any passat va ser inferior, amb un 59,50%. El principal motiu que apunta Pujol per justificar aquesta pujada, més enllà de la manca de restriccions, han estat els bons resultats de la primera setmana de festes en comparació al 2021. De Nadal a Sant Esteve (del 19 de desembre fins al 26), es va enregistrar un 67,75%. Malgrat no ser el període durant el qual s’esperava més afluència, les xifres han estat positives.

Amb tot, la segona setmana de festes ha estat la que ha despuntat al mes de desembre, però sense variacions gairebé respecte al 2021. De fet, l’ocupació, segons indica Pujol, és molt similar entre els dos anys. D’aquesta manera, del 27 de desembre de l’1 de gener s’ha enregistrat una xifra de 89,45%, mentre que el mateix període del 2021 va ser del 89,06%.

Així, s’han complit les expectatives que es tenien des de l’UHA de mantenir unes bones xifres d’ocupació i d’arribada de turistes, principalment, per Cap d’Any. El fet que hagués sigut en cap de setmana ja augurava que les dades serien positives, ja que el turista de proximitat no s’ha desplaçat fins a destins més llunyans.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending