L’ocupació hotelera de l’agost ha estat idèntica a la del 2019 però amb menys establiments oberts

Les dues setmanes centrals del mes i el bon comportament de les parròquies de les Valls del Nord fan que la situació hagi estat “millor del que podíem preveure”

El comportament dels hotels de les Valls del Nord ha estat molt reeixit.
El comportament dels hotels de les Valls del Nord ha estat molt reeixit. Toni Solanelles

L’ocupació hotelera aquest agost recentment acabat respecte del mateix mes de l’any passat ha estat pràcticament idèntica. La reducció de tot just un 1% (0,92% per ser precisos) és insignificant respecte un altre element que sí que és més ressenyable: l’ocupació s’ha mantingut però enguany s’han obert menys establiments dels que se solien obrir els estius precedents, i que ja són menys que a la temporada hivernal.

En global, tres de cada quatre llits que estaven disponibles durant l’agost s’han ocupat. Una mica més hi tot. En concret, l’ocupació global de l’agost ha estat del 76,25% contra el 76,96% de l’any passat. Les dades només contemplen, quedi clar, els dispositius oberts de les empreses afiliades a la Unió Hotelera (UHA). L’excel·lent ocupació de les dues setmanes centrals del mes i el bon comportament en la recepció de turistes que han tingut a les Valls del Nord han estat cabdals.         

Aquest agost han obert només el 80% dels hotels que ho solen fer a l’estiu. Segons la valoració inicial feta per l’UHA, un primer element a tenir en compte és que la situació sanitària fa impossible o, com a mínim, complica molt una comparativa. "Tot i així podem dir que l’agost ha estat bo amb molt bones ocupacions en les dues setmanes centrals i ocupacions més normals en la primera i la quarta setmana”. La patronal hotelera remarca també que “tenint en compte que venim d’un període de tancament de 3 mesos, la situació sanitària dels estats veïns, les restriccions de mobilitat de molts països europeus i un juliol fluix podem dir que l’agost ha sigut millor del que podíem preveure quan vam re-obrir al juliol”.

La Unió Hotelera recorda en una comunicació que el mes d’agost és un període tradicionalment vacacional per al turisme de proximitat i “ho hem notat”. En certa manera, doncs, Andorra ha continuat sent destinació turística per als ciutadans dels països veïns. Ara toca encarar, admet la patronal, un període que també tradicionalment és complicat, la tardor, “fins a l’arribada de l’hivern”, que s’haurà de veure en quines condicions arriba tant des del punt de vista meteorològic com sanitari.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending