S’obre l’accés al Mirador Solar de Tristaina aquest dissabte

L’estació d’Ordino Arcalís ha avançat l’inici de temporada d’estiu i ha posat en marxa el telecadira de Creussans, que dóna accés a la instal·lació

El mirador solar de Tristaina
El mirador solar de Tristaina

L’estació d’Ordino Arcalís ha avançat la inauguració de la temporada d’estiu aquest dissabte, 4 de juny, amb l’obertura del telecadira de Creussans, que dóna accés al Mirador Solar de Tristaina. El giny mecànic estarà actiu els caps de setmana i a partir del 23 de juny es posarà en marxa cada dia. A més, el Refugi de Sorteny està obert des del passat 1 de maig.

L’excursió que porta al Mirador Solar de Tristaina, ubicat a 2.700 metres d’altitud, va tenir molt bona acceptació l’any passat i s’espera que sigui l’estrella d’aquest estiu. Fins a la instal·lació es pot accedir mitjançant el telecadira de Creussans El giny obrirà els caps de setmana des d’aquest dissabte fins al 19 de juny. A partir del 23 de juny i fins a l’11 de setembre estarà actiu cada dia entre les 9:00 h i les 16:15 h. A més, entre el 17 de setembre i l’1 de novembre es reobrirà de nou durant els caps de setmana.

El Mirador Solar de Tristaina està format per un anell de 25 metres de diàmetre i ofereix vistes panoràmiques de 360 graus. Va ser la gran novetat de l’estiu passat i va rebre gairebé 85.000 visitants. El monument, que té forma de rellotge solar i permet gaudir de les vistes als Llacs de Tristaina, és un homenatge al significat del pic d’Arcalís com a muntanya solar i al llibre homònim de Bonaventura Adellach, que exposava el descobriment que va realitzar en aquesta muntanya en relació al calendari solar que feien servir els pastors primitius per tenir noció del temps.

Etiquetes

Comentaris

Trending