Un nou projecte amb National Geographic servirà per aportar millores al model turístic

Andorra Turisme ha renovat la col·laboració amb la multinacional per continuar promovent el turisme de natura i fa un pas més perquè l'experiència no només tingui un vessant publicitari sinó que pugui aportar solucions als reptes que fa front el país

El ministre de Turisme, Jordi Torres, i el director d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, acompanyats del representant de Disney Casimiro Romero i el fotograf Javier Corso.
El ministre de Turisme, Jordi Torres, i el director d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, acompanyats del representant de Disney Casimiro Romero i el fotograf Javier Corso.

La col·laboració entre Disney, National Geographic i Andorra Turisme continua un any més amb un pressupost de 500.000 euros que inclou un projecte innovador que permetrà, per una banda, la difusió de càpsules audiovisuals que expliquin històries de gent molt lligada al territori a l'hora que es treballarà en la recerca de solucions innovadores pels reptes que té el país amb relació al seu model turístic.

Són tres les qüestions que es posaran sobre la taula: la massificació, el turisme de salut i el turisme prèmium. Hi haurà sis grups de treball internacionals formats cada un d'ells per tres persones especialment seleccionades entre científics, acadèmcis i emprenedors, que treballaran a partir d'ara en línia per trobar solucions a aquests reptes. De cara a la tardor aquests grups es trobaran a Andorra en una doble jornada on posar en comú les idees i poder presentar-les a un grup d'experts que les haurà d'avaluar i acceptar o no, però que l'objectiu és que siguin viables a curt i llarg termini per poder-les aplicar.

Paral·lelament un fotògraf de National Geographic expert en explicar històries haurà seleccionat tres personatges lligats al territori. Un ha de ser esportista, un altre vinculat al turisme de salut i un tercer al turisme prèmium. El fotògraf, Javier Corso, explicarà amb imatges i càpsules audiovisuals les històries d'aquests personatges que alhora plantejaran qüestions a millorar. Aquestes qüestions a millorar també es posaran en coneixement dels grups de treball perquè hi aportin solucions. I és aquí on les dues branques d'aquest projecte es trobaran.

Aproximadament al novembre el gran públic podrà veure tant les històries dels personatges com les solucions que s'hauran aportat als reptes que plantejaran, ja que també s'enregistrarà i documentarà la trobada que els grups de treball faran a Andorra. Un projecte complicat d'explicar i que té al darrere National Geographic i també l'empresa Imagine de Califòrnia amb 12 anys d'experiència en processos com aquests i que aportarà la metodologia de treball.

L'objectiu d'Andorra Turisme, que també ha renovat l'acord amb Disney per fer un nou espot publicitari animat, és mantenir al col·laboració amb aquestes marques amb projectes innovadors i que tingui repercusió en els mercats de turisme familiar i de natura. Després de l'experiència amb el primer documental de National Geographic s'ha volgut fer un pas més perquè la feina tingui una repercusió en la societat més enllà del reclam que suposa en l'àmbit publicitari. 

Per la seva banda Disney continuarà la història encetada l'any passat amb l'espot publicitari animat que ha estat reconegut internacionalment i que té com a lema "Andorra destino de pelicula". En aquesta ocasió hi haurà dos anuncis, un de llarg amb activitats tant d'estiu com d'hivern i un de curt amb les activitats que es poden fer a l'estiu, entre les imatges que es recreen hi ha el mirador de Tristaina, el pont Tibetà i Caldea.

 

Comentaris (5)

Trending