El Mountain Festival Comapedrosa canvia de format i aposta per un públic familiar

El certamen manté les dues proves de 25 i 19 km, però elimina l'ultra i la substitueix per una vertical, alhora programa tot de curses i activitats adreçades a un públic familiar per promoure que els participants es quedin tot el cap de setmana a Arinsal

Betim Budzaku, Josep Maria Garrallà i Albert Balcells durant la presentació del Mountain Festival Comapedrosa
Betim Budzaku, Josep Maria Garrallà i Albert Balcells durant la presentació del Mountain Festival Comapedrosa Ester Pons

La 15a edició de l'Skyrace Comapedrosa, o el que és el mateix, el Mountain Festival Comapedrosa canvia de paradigma per convertir-se en un esdeveniment on pugui participar tota la família. Per aquest motiu l'organització, Ocisport, ha decidit prescindir de la cursa amb distància ultra i s'ha quedat amb les dues proves principals de 25 i 19 km més una vertical de 8km d'Arinsal fins al Comapedrosa. Paral·lelament s'han programat activitats per al públic familiar.

El conseller de turisme de la Massana, Josep Maria Garrallà, ha assenyalat que l'objectiu d'aquest canvi de format és que "la gent no vingui només a competir i marxi sinó que es quedi tot el cap de setmana acompanyats de la família i amics". Per això les activitats i curses s'han programat entre dissabte i diumenge 22 i 23 de juliol; el primer dia es farà la vertical Comapedrosa, les carreres infantils i tot d'activitats de lleure com ioga a la natura, recorreguts pel parc natural, vies ferrades i cinema de muntanya, pel segon dia s'han previst les dues curses clàssiques i alguna altra activitat de natura per les famílies.

Tot i el canvi, no s'ha renunciat a la competitivitat de la prova tal com explica el seu organitzador, Albert Balcells, que ha anunciat que les dues curses de diumenge formaran part de l'XTerra Trail Run World Series i seran classificatòries pels campionats del món que es faran a Ohio.

De moment hi ha 600 inscrits i esperen arribar com a mínim als 800. Una xifra una mica inferior a l'any passat i que Balcells ha justificat amb la desaparició de la distància Ultra. "Una ultra no encaixava amb aquest nou format més familiar perquè és difícil conciliar família i cursa amb aquestes distàncies" per això n'han prescindit, ha explicat. Amb tot confia que el nou format tindrà molt recorregut i que servirà per diferenciar-se d'altres proves que es fan al Pirineu, ja que hi ha molta competència.

Qui també està satisfet amb el canvi és Andorra Turisme que hi aporta 15.000 euros. El seu director general Betim Budzaku creu que "aquest tipus d'esdeveniments que combinen esport i altres activitats complementàries i que conviden a quedar-se a dormir al país són les que calen per fer créixer el turisme d'estiu i augmentar el temps d'estada dels visitants".

 

Etiquetes

Comentaris

Trending