Els hotels tanquen juny amb la millor dada d’ocupació des del 2011

La mitjana del mes és del 51,77%, després d’una bona darrera setmana i un dissabte i un diumenge en què quatre de cada cinc llits del país estaven contractats pels clients

Comentaris

Rètol d'un hotel a Encamp.
Rètol d'un hotel a Encamp. G. P.

El sector hoteler tanca juny amb satisfacció. No és pas, ni de bon tros, un mes àlgid -tret del tram final-; més aviat, al contrari. I, malgrat això, les xifres d’ocupació assolides conviden a l’optimisme de cara a la temporada d’estiu. La mitjana es va tancar amb un 51,77% d’habitacions venudes, amb pics del 71,20% els caps de setmana. Això representa un increment més que remarcable si es compara amb la dada del 2022. I, sobretot, la millor dada en un juny des del 2011, quan es van començar a recollir.

Ras i curt, doncs, ha estat un molt bon mes. Sempre amb el coneixement que bona part del juny és temporada baixa, amb l’excepció dels darrers dies, quan ja comença la campanya d’estiu. La darrera setmana es tancar, novament, amb un increment d’ocupació en comparació a l’anterior, segons la informació que ha fet pública la Unió Hotelera. Si entre el 19 i el 25 de juny es va arribar al 54,9% de mitjana, els darrers set dies (del 26 de juny al 2 de juliol) s’ha assolit el 58,42%.

I la dada encara va ser més elevada el cap de setmana, amb la primera representació de ‘Festa’ de Cirque du Soleil. Dissabte i diumenge es va arribar al 81,45%. Per tant, quatre de cada cinc llits dels establiments estaven contractats.

Amb aquestes xifres dels darrers dies, la mitjana global de juny ascendeix fins a una ocupació del 51,77%. Això suposa un increment considerable en comparació a la dada obtinguda el mateix mes del 2022. Llavors va ser únicament del 46,87%. Per tant, la variació és de gairebé cinc punts, un 10,45% més. Des de la patronal es posa en relleu que “és una xifra rècord des del 2011”, quan es van començar a recollir dades.

Comentaris

Trending