Els hotels superen el 90% d’ocupació la segona setmana d’agost

Malgrat els bons resultats, les dades no arriben a assolir els percentatges que s’enregistraven prèviament a la pandèmia

Rètol d'un hotel del país.
Rètol d'un hotel del país.

Les dades d’ocupacions proporcionades per la Unió Hotelera (UHA) demostren que el sector, a poc a poc, comença a recuperar-se de la forta afectació que va tenir la Covid-19 els darrers dos anys. La segona setmana d’agost, entre el dia 8 i el 14, s’ha assolit el 90,65%. Malgrat que es tracta d’una bona xifra, encara no s’arriba a assolir els percentatges previs a la pandèmia en aquesta època de l’any.

La setmana del 8 al 14 d’agost ha estat una de les que més afluència ha tingut de tot l’any a Andorra. S’ha de tenir en compte, principalment, que el cap de setmana, el 13 i el 14 d’agost, estaven inclosos en un pont conjuntament amb el dia 15. Això ha fet que l’arribada de turistes al país sigui major. Per tant, la mitjana d’ocupació setmanal, segons ha informat l’UHA, ha estat del 90,65%.

Segons indica el president de l’UHA, Jordi Paris, mitjançant un comunicat, aquestes xifres són millors respecte al període de pandèmia, l’any 2020 i 2021, tenint en compte les restriccions i els tancaments de fronteres. Amb tot, també assenyala que no s’acaba d’assolir el percentatge respecte a abans de l’aparició de la Covid-19.

En general, però, la valoració d’aquesta xifra és positiva, sobretot “pel destí i pel sector”. Així mateix, París indica que es manté un nivell elevat de les reserves de “darrer minut”. Concretament, d’entre un dia i tres abans d’arribada, que és una tendència que ha anat assolint-se durant la pandèmia. Les previsions per a la següent setmana, que inclou del 15 al 21 d’agost és del 77,06% i, sobretot, la segona quinzena serà la que determinarà el resultat de tot el mes.

Etiquetes

Comentaris

Trending