Govern tornarà a aprovar una quota especial d’estiu per a l’hostaleria

La d'aquest any es va tancar amb un total de 1.721 permisos; dels quals 1.146 tenien una autorització prèvia de la temporada d’hivern i 575 eren temporers per primera vegada

Façana d'un dels hotels del país.
Façana d'un dels hotels del país. Altaveu

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, –juntament amb el secretari d’Estat Joan León– han encapçalat aquest dijous una reunió amb el sector hoteler. Els representants dels hotelers han valorat positivament el funcionament de la prova pilot d’aquesta quota especial d’estiu, que el ministre Rossell ha avançat que el Govern, donada la bona experiència, té previst tornar a aprovar.

La renovació de la quota correspon a una demanda del sector. Han participat a la reunió la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la Unió Hotelera (UH), Autèntics Hotels (AH) i l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT). El director del departament d’Immigració, Jesús Guardiet, també hi ha pres part.

La trobada ha servit per fer balanç de la quota especial d’estiu pel sector de l’hostaleria aprovada pel Govern per primera vegada per a la temporada d’estiu 2022 i que es va tancar amb un total de 1.721 permisos; dels quals 1.146 tenien una autorització prèvia de la temporada d’hivern i 575 eren temporers per primera vegada. 

Des de la Unió Hotelera reconeixen que sense aquestes quotes d'estiu, uns 25 establiments no haurien pogut obrir. 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending