Govern defensa que el procés per pagar la taxa turística s’ha “simplificat al màxim”

El reglament que estableix el procediment s’ha aprovat dos dies abans de l’entrada en vigor de la nova figura impositiva i implicarà que l’Agència Tributària farà als establiments una proposta de liquidació al final de cada trimestre

Una recepció d'hotel
Una recepció d'hotel

El Govern ha aprovat el reglament que desenvolupa com s’ha d’aplicar la taxa turística. Entre altres àmbits, estableix com hauran de pagar els allotjaments els diners recaptats. Així, en els quinze dies posteriors a cada trimestre, l’Agència Tributària farà una proposta de liquidació, en funció de les dades aportades al registre de clients. Si aquesta es considera correcta, es podrà acceptar; si s’entén que hi ha un error, es podrà reclamar. Des de l’executiu s’ha defensat que s’ha buscat un procés “el màxim de simplificat possible”.

La normativa s’enllesteix tot just dos dies abans de l’entrada en vigor de la nova figura impositiva. A partir de divendres, totes les persones que facin estada a algun allotjament del país -amb comptades excepcions- hauran d’abonar entre un i tres euros per nit. Els establiments la recaptaran i, un cop acabi cada període de liquidació, que serà trimestral, hauran de transferir la recaptació a Govern.

En concret, el reglament marca que en les dues setmanes posteriors a la finalització de cada trimestre, l’Agència Tributària, amb les dades recollides pels mateixos establiments via el registre de clients (ROAT) se’ls farà arribar una proposta de liquidació. En les dues setmanes posteriors, els establiments hauran d’acceptar-la o demanar canvis.

“Hem volgut simplificar el màxim possible el procés pels professionals”, ha afirmat el ministre portaveu, Eric Jover. Per això, “en lloc de crear un nou mecanisme, aprofitant una obligació que ja tenen, registrar les persones que s’allotgen que es feia per Estadística i per seguretat, la transformem en una eina que permeti proposar una liquidació i agilitzar el procés al màxim”.  

Comentaris

Trending