Bones sensacions dels hotelers de cara al Nadal i Cap d’Any

El fet que les festivitats siguin en cap de setmana ha estat positiu per als establiments, que tenen més reserves que al 2021, malgrat que les xifres canvien diàriament

Turistes passejant per l'avinguda Meritxell.
Turistes passejant per l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Amb el Nadal a la cantonada, i el Cap d’Any ja preparant-se, els hotelers tenen bones sensacions i esperen que l’afluència sigui elevada, sobretot en els dies clau de les festes. El fet que siguin en cap de setmana ha estat positiu per als establiments, que han pogut concentrar les reserves en els dos dies més importants. Així mateix, les xifres són, de moment, més elevades que al 2021, malgrat que canvien directament amb les cancel·lacions de darrera hora.

És el primer Nadal des del 2019 que se celebra sense restriccions. Tot i que aquest aspecte és positiu, la complicada situació socioeconòmica podria arribar a fer trontollar l’afluència de turistes els pròxims dies. Des de la Unió Hotelera (UHA), però, fan una previsió positiva. Més enllà del 24 i 25, s’espera que el 31 i 1 siguin més potents pel que fa a reserves i arribades de visitants. El director de l’UHA, Jordi Pujol, assegura que aquesta és la tònica que s’havia tingut sempre, i que amb la normalitat, s’ha recuperat.

El que no s’ha recuperat ha estat l’anticipació. S’ha explicat en nombroses ocasions, però les reserves es deixen cada cop més per a darrera hora i les cancel·lacions també són constants. Per aquest motiu, Pujol explica que les xifres varien i van ballant diàriament, però auguren uns dies amb una ocupació important i positiva. Sobretot, en comparació amb el 2021, es podria situar entre tres i quatre punts per sobre. Respecte al 2019, però, encara quedaria una mica per sota, “però ben poc”, assegura Pujol.

El fet que les festivitats clau, com el 24 i 25, i el 31 i 1, siguin en cap de setmana també ha estat un punt a favor dels hotelers. Pujol explica que tenir únicament aquests dies no laborals fa que els turistes apostin més per destins de proximitat i no tant per altres més llunyans, com va poder passar durant el pont de la Puríssima. De moment, els establiments estan més que preparats per a rebre als primers visitants del Nadal, “no podem confirmar al 100% les dades, però són bones”. I encara s’esperen millor al Cap d’Any.

Principalment, i com és habitual durant aquesta època de l’any, gran part dels visitants opten per obtenir un lot que inclogui diverses opcions. Sobretot, tenint en compte la situació financera amb la qual arriben molts turistes al país, “sempre els surt més barat, perquè per separat el preu s’apuja”. Però, sempre hi ha qui opta per muntar-s’ho pel seu compte, “perquè decideix prescindir d’algunes de les coses que oferim”. Sigui quina sigui la decisió, l’estada al país per Nadal, la fan.

Etiquetes

Comentaris

Trending