Andorra Turisme inverteix 2,5 milions en la campanya d’estiu per recuperar números pre-pandèmia

Sota el títol 'Atypical Andorrra' es posa èmfasi en "trets diferenciadors" per fer viure l'experiència dels visitants en la seva pròpia pell

Presentació de la campanya turística d'estiu 2022 'Atypical Andorra'
Presentació de la campanya turística d'estiu 2022 'Atypical Andorra'

Andorra Turisme ja ho té tot a punt per engegar la campanya de promoció turística de l'estiu amb l'objectiu de tornar a les xifres prepandèmiques i, inclús, millorar-les. Per assolir-ho hi destina 2,5 milions d'euros per impactar a 9 països diferents buscant "trets diferenciadors" respecte a altres destinacions turístiques i amb un clar protagonisme de la natura.

Andorra Turisme posa en marxa aquest dimecres la campanya d’estiu amb les primeres comunicacions a Espanya i França. Tot i això, i com s’ha explicat en la presentació, s’impactarà a 9 països diferents amb un pressupost de 2,5 milions d’euros. “És més que el 2019, quan va ser de 2,2, però menys que el 2021, amb 3,3, on es va haver de fer un esforç important per atraure turisme”, ha indicat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, que ha especificat que “les xifres depenen moltíssim en quants mercats internacionals estàs” i on “l’objectiu principal serà recuperar el nivell d’abans de la pandèmia”.

Sota el títol Atypical Andorra, com a subratllat el ministre de Turisme, Jordi Torres, es “busca un tret diferenciador” respecte a altres possibles destinacions. En aquest sentit, Budzaku ha puntualitzat que serà el fil conductor dels pròxims anys "per crear una nova imatge; es vol demostrar que Andorra no és la típica destinació turística". Per la seva part, Torres ha avançat que amb aquesta campanya s’espera que s’incrementin “entre un 3 i 5%” els turistes respecte a la “situació prepandèmia”. “S’ha d’aprofitar després d’aquesta pandèmia perquè la gent durant aquest període buscava natura, relaxament, distanciament social”, ha insistit el titular del Turisme. La campanya, amb una clara aposta pel medi ambient, també incideix amb el benestar, el turisme familiar, les compres, entre altres, però no des d’un vessant clàssic, sinó buscant fer viure l’experiència a la persona que visita el país.

Tot i que el mercat espanyol i francès és el majoritari, Andorra Turisme també aposta per promocionar el país en altres indrets del món, com Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Països Baixos i Suècia, i ho farà a través dels mitjans tradicionals, digitals i operadors turístics. Del pressupost, es destina 2,1 milions d'euros es destinen a la promoció de la campanya a mitjans, 95.000 euros a les campanyes amb turoperadors i 300.000 euros a la col·laboració amb Disney i National Geografic per promocionar els espais naturals del país.

A banda de tota la comunicació, la campanya es reforçarà amb els esdeveniments esportius que tinguin lloc al país, com la Spartan Race, i els culturals. En aquest darrer àmbit, el plat estrella és el Cirque du Soleil, on des d’Andorra turisme, s’espera “atreure entre 88.000 i els prop de 100.000 visitants a les funcions”.

Precisament, aquesta temporada d’estiu estarà marcada per la implantació de la taxa turística. En aquest sentit, Torres s’ha mostrat convençut que es podrà aplicar i és que “si no hi ha cap novetat es votarà al Consell General el 9 de juny” i “des del ministeri s’està duent a terme tota la feina tècnica prèvia” perquè es pugui implantar l’1 de juliol.

D’altra banda, Torres també ha avançat que aquest hivern s’han incrementat en “un 3,5%” el nombre de visitants rebut aquest hivern respecte al 2019. “Uns índexs d’ocupació prou importants” i que deixa satisfets a les diferents parts, “davant la incertesa que hi havia a l’inici de la temporada”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending