Accions per potenciar i promocionar els ports de muntanya per a aficionats al ciclisme

Turisme preveu millores en la senyalització per fer-los més segur i analitzar quins són els més emprats per plantejar possibles tancaments al trànsit per fomentar aquesta pràctica

Tres ciclistes pujant al coll de Beixalís.
Tres ciclistes pujant al coll de Beixalís. ANDORRA TURISME

Govern vol seguir potenciant els ports de muntanya d’Andorra com a punt d’atracció turística per als aficionats al ciclisme. Així ho ha explicat el ministre de Turisme, Jordi Torres Falcó. De cara als pròxims mesos hi ha la voluntat d’impulsar diferents accions en aquest sentit, com ara millorar la senyalització dels 21 ja existents o incloure’n fins a cinc en un simulador virtual de gran èxit. També s’instal·laran comptadors per detectar “amb dades objectives” quins són els més emprats i plantejar possibles tancaments per afavorir l’activitat.

“Volem seguir promocionant-nos com a un destí segur per practicar ciclisme”, ha destacat Torres, justament aprofitant un aparador com el que donava la presentació de les etapes ‘andorranes’ de la Vuelta 2023. Així, el titular de Turisme i Telecomunicacions, ara en funcions, ha avançat que es preveuen diferents actuacions en aquest sentit.

Així, s’està ultimant una nova retolació pels 21 ports existents. La idea és que aportin més seguretat als practicants. En aquest sentit, ha recordat que “sempre hem apostat per criteris de sostenibilitat i de respecte entre els diferents usuaris”. A banda, ha destacat que es considera que promocionar encara més aquesta mena d’activitat és clau per a l’objectiu de “desestacionalitzar” l’oferta turística.

Una altra iniciativa prevista té, en aquest cas, origen privat. BKOOL és el nom d’una empresa que ofereix simulacions reals de recorreguts ciclistes. I en els pròxims mesos incorporarà al seu catàleg cinc dels 21 ports andorrans.

A banda, el Govern preveu instal·lar comptadors als diferents punts. La idea és tenir dades de quants ciclistes passen per cada port. “Ens permetrà saber quins són els més utilitzats. “Ara podem tenir sensacions però no dades objectives”, ha apuntat Torres. I a partir d’aquí, es plantejarien accions per potenciar-los encara més, com ara marcar moments de restriccions de trànsit als cotxes per donar més seguretat als usuaris en vehicles de dues rodes.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending