Turisme ‘allargarà l’hivern’ amb un festival musical de tres caps de setmana a la primavera

El Cirque du Soleil tornarà a l’estiu amb un espectacle fet a mida encara per dissenyar però pensat per a un nombre d’espectadors similar als de la resta d’anys

La ministra de Turisme, Verònica Canals, durant l'esmorzar de Nadal.
La ministra de Turisme, Verònica Canals, durant l'esmorzar de Nadal.
Andorra la Vella acollirà la propera primavera un festival de música que s’estendrà durant tres caps de setmana i que ha de permetre allargar l’atractiu del país més enllà de la temporada hivernal. El projecte s’està acabant de dissenyar entre el ministeri de Turisme (amb la implicació també del departament de Cultura), Andorra Turisme i el comú de la capital. Els dos primers actors també estan treballant amb Cirque du Soleil per acabar de definir l’espectacle que s’oferirà durant l’estiu. El que és clar és que la companyia canadenca tornar al país amb un muntatge pensat per un nombre d’assistents “similar” al dels anys passats.

L’emplaçament de les dues ofertes turístico-culturals és una de les qüestions principals a resoldre a manca d’un recinte multifuncional. L’elecció de l’espai on s’hagi de construir aquest equipament, que segons que ha explicat la ministra de Turisme, Verònica Canals, trigarà uns 24 mesos a construir-se segons els estudis que hi ha sobre la taula, pot condicionar la tria també dels espais on s’haurà de fer el festival musical i l’espectacle del Cirque. Per al primer cas, Canals ha assegurat tenir “algun lloc pensat” amb el qual es pretén “sorprendre” el públic.

Seran tres caps de setmana. Els dos primers de tres dies i, el darrer, de només dos. La titular ministerial ha donat per fet la celebració del festival de música, que estarà dirigit a “un públic familiar” i “combinarà diferents tipus de música”. Es crea amb la idea que sigui una activitat complementària de la resta d’oferta lúdica o turístico-comercial que ja hi ha al país. Per reforçar, per exemple, el turisme de natura a la primavera o ser un nou esquer per captar visitants. Canals no ha aclarit ben bé les dates -s’estan tancant suports amb patrocinadors i altres detalls-, però sí que ha deixat clar que serà després del tancament de les estacions. Algun cap de setmana de maig segur que hi serà.

La responsable de Turisme també ha confirmat la presència del Cirque du Soleil l’estiu que ve, probablement novament al juliol, amb un model d’espectacle “fet a mida” per al país, però que encara no s’ha acabat de definir. Falta escollir el lloc i “com i quina definició” exacta tindrà el muntatge. Abans de final d’any -després de Nadal ha dit estrictament Canals- hi podria haver la confirmació de com serà aquest projecte amb la companyia canadenca, que ha recordat la ministra que té 67 espectacles diferents rodant per tot el món. En tot cas, el muntatge amb el qual s’està treballant pretendria atraure el mateix volum de públic que els anys precedents. En xifres rodones, 100.000 persones.La taxa turística, en estudi

La ministra de Turisme, Verònica Canals, també s’ha referit a la implantació d’una taxa turística al país durant l’esmorzar de Nadal ofert als mitjans de comunicació pel Govern en el qual han assistit diversos responsables ministerials. Canals ha afirmat que “començarem a fer reunions” amb els diferents agents del sector turístic després d¡haver analitzat com han aplicat l’esmentada taxa altres països i comunitats de l’entorn. Un dels elements que s’ha de definir molt clarament segons la responsable ministerial és “com es reinvertiria” la recaptació que s’obtingui si finalment es posa en marxa l’esmentat tribut. 

Etiquetes

Comentaris

Trending