Troben a Sant Sebastià la noia barcelonina desapareguda que vinculaven a Andorra

Comentaris

Troben a Sant Sebastià la noia barcelonina desapareguda que vinculaven a Andorra
Troben a Sant Sebastià la noia barcelonina desapareguda que vinculaven a Andorra

L’adolescent de Barcelona que els mossos d’esquadra buscaven des d’aquest matí ha estat localitzada per l'Ertzaintza a Sant Sebastià. Alguns indicis situaven la noia a la Seu i fins i tot fonts familiars no descartaven que la seva destinació pogués ser el Principat, on fa deu anys va morir un germà seu víctima d'un atropellament al Punt de Trobada. No obstant això, també hi havia elements per pensar que s'hauria pogut traslladar a la capital guipuscoana, on finalment se l'ha trobada en perfecte estat de salut.

Martina Alemany Casas hauria abandonat de forma voluntària el seu domicili dilluns. De fet, aquest matí la seva mare ha trobat a la bústia de casa una nota suposadament escrita per la noia, de 16 anys. L’adolescent, segons que ha avançat Ara.cat, explicaria en la nota que “no m’han raptat, marxo jo. Estaré bé, però ja no us vull molestar més, gràcies per aguantar-me tant de temps”. La noia patiria un trastorn alimentari que periòdicament l’obligava, en funció de la reducció de pes, a haver d’ingressar en un centre hospitalari barceloní. Ara es podria trobar enmig d’un d’aquests episodis.

Els mossos, de manera insòlita, han iniciat avui mateix un desplegament força important per intentar trobar la noia, resident al districte de l'Eixample de la Ciutat Comtal. I han iniciat contactes amb diversos cossos policials per intentar localitzar la jove. De forma discreta i davant la possibilitat que tingués intenció d'arribar al Principat, la policia andorrana s'ha mobilitzat. També a la frontera del riu Runer la guàrdia civil ha establert controls poc habituals d'accés al país, comprovant qui hi havia als vehicles i, fins i tot, demanant poder comprovar l'estat dels maleters.

Segons ha pogut saber l'Altaveu, la policia hauria rebut alguna trucada alertant d'una possible presència de Martina Alemany al Principat. En concret, un dels avisos seria d'una jove que li hauria semblat reconèixer-la entre els passatgers d'un autobús de la línia d'ahir a la tarda que uneix l'aeroport del Prat del Llobregat amb Andorra. Però de seguida s'ha descartat aquesta via. Al cap de poca estona ha transcendit que Martina Alemany havia estat reconeguda en un centre comercial de Donostia. I realment era la noia desapareguda, que estava sana i estàlvia.

L’alteració alimentària que pateix la noia estaria directament lligada a un trastorn psicològic derivat del fet d’haver presenciat la mort del seu germà quan ella tenia 6 anys i el nen, 4. Els fets, justament, van passar el 27 de desembre del 2006 al Punt de Trobada, a Sant Julià. Els investigadors que participen en la recerca treballen en la hipòtesi que el fet d’haver arribat o, almenys, passat per la Seu seria el primer o el segon pas abans d’arribar al Principat. El fet que s’acostés la data de l’accident, protagonitzat per un ‘toro’ a l’aparcament del centre comercial lauredià, també hauria jugat en contra de l’estat de la noia. L'opció que Martina Alemany Casas hagués anat a Sant Sebastià també l'ha apuntat la família. La noia havia accedit per Internet a una pàgina electrònica d'informació sobre la ciutat les darreres hores abans de marxar. També havia consultat pàgines sobre com perdre pes.

Comentaris

Trending