El Tribunal de Corts imposa 30 mesos, dels quals dotze ferms, a un home acusat d’abusar de la filla

La sentència li permetrà evitar bona part de la pena si segueix un tractament de desintoxicació de l’alcohol que, s’entén, provocava la conducta del processat, que complirà la resta de la reclusió en arrest domiciliari sota control monotoritzat

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha condemnat un home pels abusos sexuals que hauria comès sobre la seva filla. El processat es trobava al centre penitenciari des de la seva detenció ja fa uns mesos, tot i que l'ha pogut abandonar. De fet, ho va fer dijous. Dels 30 mesos de presó que se li han imposat, només n'ha de fer dotze de ferms. La resta l'haurà e fer en règim de semillibertat a casa seva, controlat via un aparell de seguiment. De fet, quan dijus va deixar la Comella ho va fer amb una polsera.

La sentència s’ha donat a conèixer aquesta setmana. Per al tribunal, ha quedat demostrat que havia abusos sobre la menor, però la sentència deixa clar que es considera que en gran part van ser comesos sota els efectes de l’alcohol. Per això, la resolució aposta perquè l’ara condemnat segueixi un tractament de desintoxicació.

Per aconseguir aquest objectiu, es marca que dels 30 mesos de presó, només siguin ferms dotze. La resta, per ara, són condicionals. Els podrà evitar seguint un tractament mèdic a la Unitat de Conductes Addictives per superar la seva dependència d’un alcohol que hauria estat la causa de la seva forma de procedir amb la filla.

Una altra condició que se li demana és que accepti un seguiment psicològic terapèutic. Aquest anirà encaminat a permetre, més endavant, que pugui reprendre el contacte amb la seva filla.

L’home, que fins a aquesta setmana es trobava ingressat a la Comella, ha abandonat ja el centre penitenciari. El Tribunal entén que el temps de presó ferma que li queda el pot complir en règim de semillibertat. I vista l’actual situació sanitària, se li va oferir una alternativa a haver d’anar cada dia a dormir al centre penitenciari. Podrà complir arrest a casa seva, això sí, amb un aparell de monitoratge que garanteixi que compleix aquest càstig.

Comentaris (8)

Trending