Surt en llibertat el cambrer acusat de subministrar droga a ‘mig Canillo’

El Tribunal de Corts fa cas omís a la fiscalia i deixa provisionalment lliure un resident portuguès que ja ha estat dinou mesos a la presó després que se li trobés cocaïna a la butxaca el Nadal del 2018

La policia traslladant al processat després del judici que es va celebrar a Prada Casadet
La policia traslladant al processat després del judici que es va celebrar a Prada Casadet Toni Solanelles

El cambrer acusat de subministrar droga a ‘mig Canillo’ si es té en compte la llarga llista de contactes, amics, coneguts i demés feta pública pel fiscal durant el judici que es va celebrar la setmana passada podrà tornar al restaurant on el  seu patró l’esperava. Fent cas omís a la petició de la fiscalia, el Tribunal de Corts ha deixat lliure provisionalment l’home, un resident portuguès que portava dinou mesos empresonat.

La fiscalia demanava tres anys de reclusió per a l’acusat, jutjat la setmana passada i a la Comella des dels darrers dies del desembre del 2018, després que se l’enxampés amb set paperines de cocaïna a la butxaca, en concret uns sis grams. I després se li trobés més droga -cocaïna i haixix-  a casa. Tot plegat, sumant-ho tot, una vintena de grams. Les escoltes telefòniques van fer sospitar al ministeri públic que l’home subministraria a diversos consumidors de la parròquia.

IMG 3882

Relacionat

“Jo fumo el que és meu i la resta que es busquin la vida”

La defensa de l’acusat va considerar durant la vista que dinou mesos ja eren suficient pena. I va sol·licitar durant la vista oral que se’l posés en llibertat. La fiscalia, que va lamentar la petició, va informar negativament sobre la sol·licitud, al·legant que hi havia risc de fugida i manca d’arrelament del processat al Principat, on resideix des del 2002. Però el Tribunal de Corts ha desestimat les pretensions de l’acusació pública i aquest dilluns va decretar l’alliberament de l’home, que té intenció de continuar treballant a Andorra.

Materials i diners comissats en la denominada operació 'Caloret'.

Relacionat

Petició de tres anys per un acusat de vendre cocaïna per al Nadal del 2018

 

Els magistrats afirmen en l’aute en què dicten la llibertat provisional de l’home que després d’una primera deliberació han arribat a la conclusió que se’l podia deixar sortir de la Comella fins i tot abans de notificar una sentència, fet que es preveu que succeeixi el 12 d’agost. Se sobre entèn que la pena ferma que l’imposarà el tribunal en cap cas seran els tres anys sol·licitats per la fiscalia, i que restats els beneficis de què gaudeix qualsevol pres que té un bon comportament -i seria el cas de l’implicat- amb els dinou mesos ja haurà complert el temps ferm de presó al qual se’l condemnarà.

Comentaris

Trending