El Superior valida que es retirin la majoria de fiances per l’accident del túnel de les Dos Valires

Tal com va decidir el Tribunal de Corts, només caldrà que es mantinguin consignats a Batllia els diners que en el dia va dipositar la unió d’empreses principal que es feia càrrec de l’obra

Una imatge de l'estructura que es va enfonsar.
Una imatge de l'estructura que es va enfonsar. ARXIU

El Superior ha confirmat que no cal que totes les parts implicades en el procés judicial que, tard o d’hora, ha d’acabar en el judici per dirimir la responsabilitat de l’accident durant la construcció del viaducte oest del túnel de les Dos Valires hagin de mantenir els diners que en el dia es van dipositar a Batllia. D’aquesta forma, es valida la decisió del Tribunal de Corts, que va deslliurar totes les parts d’aquesta obligació tret de l’UTE principal. Per tant, s’elimina un dels obstacles que quedaven fins a una vista oral que, però, de moment segueix sense data.

El passat dia 7 es van complir 14 anys del malaurat accident, que va segar la vida de cinc dels treballadors que estaven construint la rotonda elevada del cantó massanenc del túnel. Fa temps, però, que totes les famílies van percebre les indemnitzacions després d’un acord tancat entre les diferents asseguradores. D’aquesta forma, s’evitava que el cobrament s’allargués en el temps, a l’espera del judici penal que, efectivament, s’ha eternitzat. Tant que, fins i tot, el Constitucional ha acabat decretant que s’està vulnerant un dret fonamental, el d’un procés de durada raonable.

Vist aquest acord, el Tribunal de Corts va considerar que la majoria de parts, amb l’excepció de les vinculades a l’UTE principal, podien recuperar els diners recuperats. I a aquesta decisió es va oposar la defensa de les empreses i de tres dels processats. Entenia que els diners s’havien de mantenir tot recordant que, més enllà de les indemnitzacions, en el futur, quan tot es tanqui, caldrà pagar les despeses processals. I aquestes podrien ser, van apuntar, molt elevades. Per exemple, es remarcava que hi havia una prova pericial el cost de la qual pot arribar al milió d’euros.

Des de l’UTE, es considerava que mantenir els diners en dipòsit garantia que, quan toqui, s’afrontin aquests pagaments. En canvi, en cas contrari, “serem els únics exposats a pagar”. Per això, es va optar per presentar un recurs d’apel·lació davant el Superior.

Aquest dilluns, s’ha conegut la resolució. Els magistrats entenen que la decisió de Corts és correcta. Per tant, es podran retirar les fiances dipositades. Un pas més cap al judici definitiu que, però, encara es manté sense data.  

Comentaris (1)

Trending