El Superior redueix en un any la pena als condemnats pel pis de prostitució a Terra Vella

Els magistrats refusen la petició del fiscal, que reclamava que se’ls endurís el càstig perquè els considerava també responsable d’un delicte de tràfic d’éssers humans

Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia aquest dijous.
Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia aquest dijous. Toni Solanelles

El Tribunal Superior ha reduït les penes imposades als dos impulsors d’un pis a la zona de Terra Vella, on es van oferir durant poc menys d’un dia serveis de prostitució. Els magistrats han estimat de forma parcial els recursos de les respectives defenses de la parella condemnada per, entre altres delictes, proxenetisme i afavoriment de la prostitució. Se’ls rebaixa a cadascú un any. En canvi, no s’ha fet cas a la fiscalia, que entenia que també eren culpables de tràfic d’éssers humans i, per tant, demanava un càstig més gran.

Ara fa uns mesos, tots dos processats, un home i una jove, van ser jutjats pel Tribunal de Corts. En primera instància, se’ls va considerar responsables de diferents delictes. Els més greus: afavoriment de la prostitució i proxenetisme. Tots dos van reconèixer que havien col·laborat en muntar un pis, a Terra Vella, on una dona vinguda des de Madrid quedava amb homes per tenir sexe de pagament. El negoci va rutllar de forma prou rendible durant unes poques hores: fins a dotze clients.

Tot es va desmuntar, però, arran de la discussió que van mantenir els dos processats amb la prostituta. I, especialment, sobretot pel fet que aquesta va derivar en agressions físiques que van provocar la intervenció de la policia. Constatat que hi havia un pis de serveis sexuals, tots dos van ser detinguts, el maig del 2021. Des de llavors, estan a la Comella.

Els fets van ocórrer en un habitatge llogat com a allotjament turístic a la zona de Terra Vella.

Relacionat

La fiscalia vol endurir la pena imposada als impulsors d’un pis de prostitució a Terra Vella

Corts els va condemnar per diversos delictes: afavoriment de la prostitució, proxenetisme i lesions. Va imposar 6 anys de presó a l’home i 3 anys i mig a la dona, afavorida per la seva edat. En el moment dels fets era menor de 21. En canvi, va considerar que no hi havia prou pes per considerar que també eren responsables de tràfic d’éssers humans.

Justament això va motivar un recurs davant el Superior per part de la fiscalia. El ministeri públic defensava que sí que existia aquest delicte. I demanava que la pena encara fos més elevada: volia dos anys més per l’home i un per la dona. La petició, però, no ha estat acceptada.

En canvi, sí que ha tingut més sort la demanda de les defenses, que havien sol·licitat una reducció considerable de les penes imposades sobretot pel fet que entenien que només se’ls havia de condemnar per afavorir la prostitució. El Tribunal estima parcialment la petició i, tot i que no anul·la aquest delicte, sí que redueix la condemna imposada. En el cas de l’home, a cinc anys; en el de la dona, a dos i mig.

Comentaris (1)

Trending