El Superior ratifica la culpabilitat de l’avi acusat d’abusar sexualment de la neta

L’home va ser condemnat a quatre anys de presó condicional i la prohibició d’apropar-se a la menor durant sis anys

La nova seu de la Justícia.
La nova seu de la Justícia. T. S.

El Tribunal Superior ha ratificat aquest matí la condemna interposada a l’avi acusat d’abusar sexualment de la seva neta. El juny d’enguany va ser considerat culpable per part del Tribunal de Corts i van dictaminar quatre anys de presó condicional i l’obligació de o acostar-se a la nena durant un període de sis anys, entre altres coses, per fer-li tocaments i ficar-li el dit a la vagina a la neta. La fiscalia va considerar creïble la versió de la nena al llarg de tot el procediment judicial i el processat negava els fets i acusava la mare d’estar darrere de la denúncia.

El fet principal del qual se l’acusava s’hauria produït durant unes vacances de la nena -llavors de deu anys- a la casa de la família, situada a la costa catalana. Segons l’informe de la fiscalia que va recollir la declaració de la víctima, el processat hauria entrat a l’habitació i, oferint-se per fer-li un massatge, hauria acabat tocant-li els pits, acariciant-li els genitals i, fins i tot, introduint un dit a la vagina de la neta. Durant el judici celebrat el passat febrer, van declarar una llarga llista de parents que van voler desmentir les acusacions mostrant la seva incredulitat.

L'actual accés a la seu de la justícia.

Relacionat

Condemnat un padrí per abusos a la neta però sense haver d’entrar a presó

El fiscal considerava creïble la declaració de la nena perquè “sempre va donar la mateixa versió” i per l’informe elaborat per la psicòloga que la va atendre, la qual assegurava que “rec que em va explicar la veritat i, fins i tot, que es va deixar moltes coses a dir”. Per la seva part, l’acusat va negar tots els fets, reforçant la defensa amb els testimonis dels membres de la família, ja que tots coincidien en el fet que no es creien que l’home hagués estat l’autor dels suposats abusos.

Finalment, l’home va ser condemnat pel Tribunal de Corts el 20 de juny d’aquest any per un delicte d’abusos sexuals a quatre anys de presó condicional i la prohibició d’entrar en contacte amb la neta durant un període de sis anys. Avui, el Tribunal Superior ha desestimat el recurs interposat per la defensa i ha ratificat la sentència.

Comentaris

Trending