Rebaixa de 15 a 5 anys d’expulsió pel principal implicat en l’operació ‘Caloret’

El Tribunal Constitucional estima parcialment el recurs presentat per la defensa, que demanava que el processat pogués quedar-se al Principat al·legant que residia des de feia 18 anys i havia establert arrels amb la seva parella

Comentaris

La policia traslladant al processat després del judici que es va celebrar a Prada Casadet
La policia traslladant al processat després del judici que es va celebrar a Prada Casadet Toni Solanelles

El principal implicat en l’operatiu antidroga de la policia anomenat ‘Caloret’ haurà de marxar del país. Això si, no els 15 anys que se li van imposar inicialment, sinó 5. A més, haurà d’abonar una multa de 3.000 euros. La defensa de l’acusat va presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència del Tribunal de Corts, al·legant que el seu client residia al Principat des de feia 18 anys i que havia establert arrels al país amb la seva parella, que havia modificat els seus hàbits de vida i que estava treballant.

L’advocat defensor va argumentar durant la vista al Superior que el processat havia estat condemnat únicament per indicis. Que no hi havia cap prova fefaent. Cert és que li van trobar embolcalls de cocaïna i van comissar un total de 12,23 grams d’aquesta substància i 10,30 grams d’haixix, així com 2.520 euros en efectiu i diversos estris i eines destinats a preparar la droga per la seva venda. No obstant això, i segons va explicar la defensa, “els policies clouen que el meu client distribuïa substàncies estupefaents, però a l’informe policial no s’ha constatat. No van veure cap venda i el van estar vigilant al llarg de diversos mesos”.

Materials i diners comissats en la denominada operació 'Caloret'.

Relacionat

Disquisició al Superior per desgranar l’operació ‘Caloret’

Per la seva part, la fiscalia es va oposar a la reducció de la pena d’expulsió. L’acusació pública no va considerar desvirtuats els fets, malgrat l’extensa exposició de motius del defensor, sinó que va subratllar que existien diversos indicis que apuntaven directament que l’home distribuïa droga a Canillo, com ara el fet que la cocaïna estigués repartida en embolcalls, els estris que es van trobar a casa del processat o, fins i tot, alguna conversació més que sospitosa a través de les xarxes socials.

L’home, de nacionalitat portuguesa i 43 anys, va ser detingut el 29 de desembre del 2018 amb una mica més de sis grams de cocaïna a les butxaques. Posteriorment, es va dur a terme el registre al seu domicili. L’operació va permetre a la policia desmantellar el que considerava un rellevant punt de venda de cocaïna i haixix. A més, també es van arrestar alguns clients del traficant, els quals van acceptar les petites penes imposades en judicis ràpids per consums.

Comentaris

Trending