Petició de tres anys i mig de presó condicional per amenaces de mort i maltractament psicològic

L’home acusat, després de tancar el domicili i trencar el telèfon, hauria advertit a la seva parella que la mataria si trucava a la policia mentre sostenia tres ganivets a les mans

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí a un home acusat d'un delicte d'amenaces de mort amb arma i de maltractament en l'àmbit domèstic. Els fets van tenir lloc el gener de l'any passat. El processat, després de descobrir que la seva dona mantenia conversacions per telèfon de caràcter sexual amb una tercera persona, hauria perdut els nervis fins al punt d'amenaçar-la de mort amb tres ganivets. 

Més concretament, la discussió va començar amb agressions verbals i, presumptament, quan l’actual exparella li va dir que trucaria a la policia, ell va trencar el telèfon de casa, va tancar el domicili i, ja amb els ganivets a la mà, li va dir que “si els truques els mato, et mato a tu i després em quito la vida”. Després d’això, la víctima va trucar amb el seu mòbil a uns familiars que vivien a prop del seu habitatge i es van personar perquè el processat abandonés el pis amb ells. Una vegada la dona va estar només amb la seva filla -la qual va estar present durant tota l’estona- va demanar ajuda als veïns i va trucar a la policia per dur a terme la denúncia.  

Segons la versió de l'home, la discussió i les amenaces es van produir perquè es va adonar que podia perdre la seva família i va acabar fora de si.

Durant la vista, l'home s'ha descrit com una persona tranquil·la. Segons la seva versió, la discussió i les amenaces es van produir perquè es va adonar que podia perdre la seva família i va acabar fora de si. Així ho ha corroborat també el psicòleg que li va realitzar un informe per determinar com era la seva personalitat. “És un home afable que evita les situacions conflictives. No té cap trastorn i no és violent”, ha assegurat.  

La fiscalia considera provat el delicte d’amenaces de mort amb arma i el de maltractament en l’àmbit domèstic, a més, amb un menor present, i ha demanat la imposició de tres anys i mig de presó condicional i una ordre d’allunyament respecte a l’exparella d’un total de vuit anys amb l’objectiu de garantir que no es produeixi un contacte fins a la majoria d’edat de la filla.  

Per la seva banda, la defensa del processat ha demanat que no se’l condemni a presó condicional i que l’ordre d’allunyament sigui només de quatre anys, argumentant que els fets es van donar per una situació molt determinada i que l’informe psicològic demostra que el seu client no és agressiu. 

Comentaris

Trending