Jutjat un policia per una presumpta agressió a un jove embriac i molt esverat

Inicialment, la fiscalia l’acusava d’un delicte menor de maltractament greu, però a l’hora de les conclusions només ha demanat que se’l condemnés per una contravenció penal per lesions doloses, un delicte que ja hauria prescrit

Comentaris

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí un sergent del cos de policia d’Andorra acusat de dur a terme una actuació desmesurada a l’hora de contenir un ciutadà que s’havia vist involucrat en una presumpta baralla i que presentava un estat d’embriaguesa força notable. Després de les pertinents declaracions, la fiscalia ha modificat la seva acusació d’un delicte menor de maltractament greu a una contravenció penal per lesions doloses. Els fets van tenir lloc a un carrer de Ciutat de Valls al febrer de l’any 2014.  

Els agents van ser requerits pels veïns de la zona a les 6:00 del matí per uns aldarulls. Inicialment, es va desplaçar el sergent i un altre membre del cos amb una patrulla. Quan van arribar, es van trobar amb uns deu joves que havien consumit força alcohol i dos d’ells s’estaven intercanviant empentes. Va ser llavors quan la policia va procedir a identificar a tots els ciutadans implicats. 

 El jove hauria intentat agredir al policia, primer agafant-lo pel pit i després propinant-li cops de puny a la cara, però el policia els va esquivar i hauria respost a l’agressió amb un parell de cops que també s’haurien dirigit al rostre del noi.

Justament, l’únic noi que es va negar a identificar-se, assegurant que no tenia cap document, havia estat controlat a les 22:00 de la nit del dia anterior a la porta d’un restaurant -després d’amenaçar l’encarregat del local- i se li va advertir que havia de portar algun tipus d’identificació a sobre. Aquest primer cop, però, arran la intervenció del cos de l’ordre es va calmar i tot va quedar en una crida d’atenció.  

La segona vegada, el sergent, veient que el noi estava “molt alterat”, el va apartar del grup, segons la seva versió, per calmar-lo. Una vegada estaven separats de la resta de persones, el jove hauria intentat agredir al policia, primer agafant-lo pel pit i després propinant-li cops de puny a la cara, però el policia els va esquivar i hauria respost a l’agressió amb un parell de cops que també s’haurien dirigit al rostre del noi. Segons l’agent i la seva defensa, van ser “cops controlats per defensar-se sense ànim de causar cap lesió”, però la fiscalia considera que es va excedir en l’aplicació de la seva força.  

El policia també estava acusat de donar una puntada al noi i d’haver-li ajustat massa les manilles, però durant la vista s’hauria entès que després de l’enganxada inicial el sergent no es va tornar a apropar al jove en qüestió.  

El policia també estava acusat de donar una puntada al noi a la zona de les costelles quan el seu company de patrulla el va immobilitzar a terra i d’haver-li ajustat massa les manilles, causant-li lesions als canells, però durant la vista no hi ha hagut cap prova ni declaració que provés la puntada i tant ell com els diferents testimonis han manifestat que després de l’enganxada inicial el sergent no es va tornar a apropar al jove en qüestió.  

Fruit d’això la fiscalia ha modificat la seva acusació d’un delicte menor de maltractament greu a una contravenció penal per lesions doloses, la qual hauria prescrit. Per la seva banda, la defensa del processat ha demanat la seva absolució.  

Comentaris (8)

Trending