A judici per infringir la custòdia compartida des del 2017

La fiscalia ha considerat provat l’impediment del compliment de les resolucions judicials anteriors i, per tant, ha demanat sis mesos de presó condicional en cas que no es respecti el règim de visites establert per la justícia

Accés principal a la Seu de la Justícia.
Accés principal a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha dut a terme un judici aquest dimarts per aclarir si l’acusada ha obstaculitzat la custòdia compartida de manera “reiterada i injustificada”. Segons la seva versió, la nena sempre ha manifestat que no vol estar amb el seu pare fruit de l’actitud del progenitor envers la filla. A més, assegura que fa tres anys que la seva exparella no té gens d’interés per relacionar-se amb la nena. No obstant això, cap informe psicològic apunta en aquesta direcció. Més aviat, manifesten el contrari: influència en l’infant per part de la figura materna.

En aquest sentit, i segons conclou l’informe pericial sol·licitat pel batlle que instrueix la causa, la nena pateix un “conflicte de lleialtat per interferències maternals en el vincle patern”. És a dir, que l’infant presenta un “fort sentiment de culpa quan passa temps amb el pare perquè considera que fa patir a la seva mare”. L’encarregada de dur a terme aquesta prova també ha manifestat que el pare, malgrat que es trobava en una situació d’angoixa, mostrava una bona predisposició per col·laborar i dur a terme avenços, però que, quan aquests es donaven, la dona acabava amb la teràpia de forma unilateral i buscava un altre psicòleg. A més, també ha explicat que la nena feia explicacions “impossibles de relatar per un infant de forma directa i, de vegades, reproduïa paraules literals de la mare i deia que li havia explicat ella”.

 Mentre la mare afirma que la relació entre la filla i el denunciant es va refredar pel poc temps que passaven junts i perquè el pare delegava les seves responsabilitats, l’home argumenta que els impediments per gaudir de la seva nena han estat motivats per part de la seva exparella.

Les dues versions dels progenitors han estat molt diferents. Mentre la mare afirma que la relació entre la filla i el denunciant es va refredar pel poc temps que passaven junts i perquè el pare delegava les seves responsabilitats, l’home argumenta que els impediments per gaudir de la seva nena han estat motivats per part de la seva exparella, arribant a afirmar que, quan no li permetia dur a terme el règim de custòdia compartida, li responien que “si no t’agrada parla amb el teu advocat”. El denunciant també ha subratllat que quan havia de recollir la seva filla es trobava que la dona o els seus pares acudien per emportar-se-la i que, per tal de no empitjorar la situació, ho acceptava. En relació amb això, la mare ha defensat que tenia por que la nena es quedés sola perquè no confiava que la seva exparella acudís.

La fiscalia ha considerat provat l’impediment del compliment de les resolucions judicials anteriors i, per tant, ha demanat sis mesos de presó condicional en cas que no es respecti el règim de custòdia compartida. Per la seva banda, la defensa ha demanat l’absolució de la seva clienta, argumentat que la mare “només ha defensat els interessos de la menor, intentant que la relació amb el pare millorés acudint de manera voluntària als professionals de la salut mental”.

Comentaris (6)

Trending