Imposen 18 mesos condicionals a la dona que va intentar passar marihuana al seu fill a la presó

El Tribunal de Corts ha fet cas a la demanda del fiscal i ha condemnat la mare, que havia intentat fer arribar al nou, empresonat per una violenta baralla al Pedral d’Encamp, 0,9 grams d’aquesta droga

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.
Una imatge de l'exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha fet cas a la fiscalia i ha imposat una pena de 18 mesos, de moment condicionals, a la mare que va ser enxampada quan intentava portar marihuana al seu fill, empresonat a la Comella, justament, condemnat per una forta batussa a la zona del Pedral d’Encamp. Els magistrats no han considerat que les explicacions donades per la dona, que va explicar en la vista que al seu fill el va arribar a veure molt malament i, fins i tot, la va amenaçar de suïcidar-se si no li portava la substància estupefaent.

Els fets van tenir lloc el novembre del 2021. L’ara condemnada va pujar a la Comella per visitar el seu fill, que és un dels joves que va protagonitzar una violenta baralla, fins i tot amb ganivets, al barri encampadà. Els dies previs, en converses telefòniques, el noi li hauria fet la demanada de droga, tot assegurant-li que patia una forta ansietat.

La pressió va anar in crescendo segons passaven els dies i les trucades. Així ho va explicar la dona durant la vista oral. “Fins i tot em deia que es llevaria la vida”, va afirmar. I, finalment, va donar fruits. La processada va acceptar la petició i va agafar 0,9 grams de marihuana amb la intenció de passar-los al seu fill durant la visita.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

Jutgen una mare per intentar passar marihuana al seu fill empresonat a la Comella

En arribar al centre penitenciari, però, tot es va tallar de soca-rel. A l’entrada l’esperava una parella d’agents de policia que la van informar que li farien un escorcoll amb el suport d’un gos ensinistrat. Vist que no tenia ja cap sortida, la dona va confessar per si mateixa i va fer entrega de la droga que duia a sobre.

En la vista, lògicament, l’acusada va reconèixer els fets. La seva advocada va demanar que el tribunal no s’escruixís amb ella tot recordant la forta pressió a la qual va ser sotmesa pel seu fill. “Gairebé la va amenaçar”, va recordar. Acceptava que s’havia comès un delicte d’introducció de droga a la presó, en grau de temptativa, i va sol·licitar que la pena fos tot just de tres mesos condicionals.

La fiscalia, però, entenia que el càstig havia de ser superior. En aquest sentit, va demanar els 18 mesos ara imposats per Corts, tot assegurant que no era una pena excessivament elevada tenint en compte que, Codi Penal a la mà, el delicte és força greu. També va apuntar que havia tingut en compte l’actitud col·laboradora des del primer moment de la processada.

Comentaris

Trending