Dos anys de presó pels nois enxampats amb gairebé 600 grams de marihuana

El Tribunal de Corts considera que van vendre producte estupefaent a menors d’edat en diverses ocasions

La droga decomissada per la policia.
La droga decomissada per la policia. POLICIA D'ANDORRA

El Tribunal de Corts ha condemnat aquest dimarts a 18 mesos de presó ferma i 4 de condicional als dos nois que van ser enxampats per la policia a un hotel del país amb gairebé 600 grams de marihuana, encara que s’haurà de determinar si han de tornar al centre penitenciari de la Comella perquè, en principi, ja haurien complert el temps esmentat. Els processats sostenien que la quantitat requisada era per consum propi, però la justícia ha considerat que també van vendre tant a majors com a menors d’edat.

Durant la vista celebrada fa unes setmanes, van prestar declaració una bona colla de possibles compradors, però la majoria van manifestar la seva falta de memòria envers els suposats fets. No obstant això, a banda de les declaracions en primera instància, figuraven conversacions privades a les xarxes socials en les quals es demanaven quantitats d’algun producte i es concretaven llocs per dur a terme la transacció.

La droga decomissada per la policia.

Relacionat

595 raons per recapacitar

El dia de la detenció, els implicats s’allotjaven a l’habitació d’un hotel del Principat. Arran d’una discussió amb la recepcionista, la policia es va personar a l’establiment i va detectar que de l’estança dels nois sortia olor a marihuana. Una vegada van accedir a l’habitacle, es va confirmar la tinença d’estupefaents en grans quantitats.

Segons el policia que va dur a terme la investigació d’un dels telèfons mòbils, es van trobar “multitud de converses per vendre marihuana i haixix a majors i menors d’edat i moltes fotografies amb grans quantitats d’aquest producte”. En aquest sentit, al llarg dels dos anys d’investigació, van declarar uns seixanta possibles compradors, encara que el nombre de persones que els van relacionar amb la venda il·legal es reduïen a una desena, aproximadament.

Els joves van explicar que en aquella època acostumaven a consumir entre 25 i 50 grams de marihuana diàriament a banda d’altres estupefaents, com ara cocaïna i amfetamina.

Els joves van explicar que en aquella època acostumaven a consumir entre 25 i 50 grams de marihuana diàriament a banda d’altres estupefaents, com ara cocaïna i amfetamina. A més,  Els nois s’allotjaven a diferents hotels perquè no tenien una bona relació amb els seus pares i, almenys un dels dos, feia temps que no passava per casa ni tan sols a dormir.

La fiscalia va demanar tres anys de presó i 9.000 euros de multa, mentre que les defenses van sol·licitar que el tribunal tingués en compte el canvi d’actitud dels dos nois i l’esforç que estan realitzant per treballar, estudiar i, en definitiva, començar una nova vida. Així doncs, es van demanar un any i cinc mesos de presó ferma i una multa de 1.000 euros per un dels nois i divuit mesos de presó ferma i divuit de condicional, amb una multa de màxim 2.000 euros per l’altre. Finalment, el Tribunal ha imposat dos anys als processats -encara que quatre mesos serien de condicional- i el pagament d’una multa d’uns 3.000 euros.

Comentaris (2)

Trending