Dos anys de condicional per l’empresari que va hipotecar un immoble que no era seu

L’home també haurà de restituir les propietats de l’afectada o dur a terme un pagament de 305.000 euros

Accés principal a la Seu de la Justícia.
Accés principal a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha condemnat a dos anys de presó condicional un empresari que va demanar un préstec a un banc l’any 2007 posant com a garantia, entre altres béns, un habitatge que no era seu. L’home, dedicat al món immobiliari, va reconèixer que el pis no era de la seva propietat, sinó que pertanyia a la viuda d’un antic soci, tot i que estava a nom de la societat mitjançant la qual havien construït l’edifici. 

El préstec en qüestió, de 528.000 euros, es va dur a terme l’any 2007 amb dues negociacions posteriors el 2012 i el 2015, però acumulava diverses quotes impagades i això podria comportar l’execució de la hipoteca i la pèrdua de la propietat de la dona. Per aquest motiu, la fiscalia el va acusar per administració deslleial, argumentant que “es va comportar com si fos el propietari amb un risc elevat pels autèntics amos del pis en cas d’execució, que persisteix actualment” i sol·licitant 18 mesos de condicional.

La nova seu de la justícia.

Relacionat

“La meva clienta es pot trobar sense diners ni pis”

Per la seva part, l’acusació particular va demanar tres anys ferms, amb la possibilitat de no ingressar al centre penitenciari si en un termini curt de temps (l’advocat va demanar sis mesos) aconseguia aixecar la hipoteca del pis i l’escripturi a nom de la dona. A més, va sol·licitar que, si finalment el banc es quedava l’habitatge, s’indemnitzés la seva clienta amb el valor peritat de l’immoble, que ascendia a 305.000 euros.

Finalment, el Tribunal de Corts ha condemnat al processat, determinant que haurà de complir dos anys de presó condicional -amb un termini de suspensió de la condemna de quatre anys- i, o bé restituir les propietats de l’afectada o bé efectuar un pagament de 305.000 euros.

Comentaris (1)

Trending