Corts absol un policia acusat de detenció il·legal i lesions doloses

Els fets van passar el gener de 2015, a Sant Julià de Lòria, quan el policia, que estava de baixa, va discutir amb un veí amb qui ja havia tingut problemes anteriorment, i la fiscalia demanava 18 mesos de presó condicional

Comentaris

Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma.
Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha absolt aquest dimecres un sotsoficial de policia acusat d'haver comès un delicte major de detenció il·legal i un delicte menor de lesions doloses. Els fets van passar el gener de 2015, a Sant Julià de Lòria, quan el policia, que estava de baixa, va discutir amb un veí amb qui ja havia tingut problemes anteriorment. La fiscalia havia demanat 18 mesos de presó condicional i quatre anys d'inhabilitació.

Tots dos es van creuar en un camí de muntanya de la parròquia laurediana quan passejaven els seus respectius gossos. A partir d'aquí i durant el judici les versions són diferents. L'agent, que es trobava en aquell moment de baixa mèdica, ha relatat que, en passar al costat, l’home el va mirar amb “posició desafiant” i, un cop el va superar, li va començar a insultar: “covard”, “poli de merda” o “ja t’agafaré fora d’Andorra”. L'altre part, va assegurar que en cap moment va agredir-lo i que, en canvi, havia estat el policia qui li va llançar a sobre un dels gossos, un dels quals era, de fet, del cos.

Un cop la patrulla va arribar al lloc, els agents, efectivament, van emmanillar-lo i se’l van emportar al despatx. “Jo vaig demanar per què em detenien i la resposta va ser que era l’ordre del nostre superior i ell mana”, va explicar durant la vista al Tribunal de Corts.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending